Hirdetés
3x3

Franciaországi versennyel folytatódik a FIBA 3×3 Women’s Series:

:

Hirdetés

A harmadik állomásához érkezik a FIBA 3×3 Women’s Series. A franciaországi Poitiers ad otthont a tornának.

A csoportok beosztása

A-csoport: Franciaország, Mongólia, Németország
B-csoport: Oroszország, Franciaország U25, Szlovákia
C-csoport: Románia, Spanyolország, Thaiföld
D-csoport: Oroszország U25, Hollandia, Ausztria

A torna legnagyobb esélye Franciaország, akik már az olimpiára való felkészülés jegyében versenyeznek. A csoportban komoly kihívóval találkoznak, hiszen Mongólia szintén olimpiai résztvevő. A németek pedig a tel-avivi Európa-bajnoki selejtezőn eredményesen szereplő csapatukból hoznak három játékost az eseményre. A B-csoportban szerepel a szintén olimpiai résztvevő Oroszország, Szlovákia – akik két játékost cseréltek a konstancai Eb-selejtezőhöz képest – és Franciaország U25-ös csapata.

A C-csoportban láthatjuk az olimpiára készülő román válogatottat. Legerősebb négyesükkel (Claudia Cuic, Gabriela Marginean, Ancuţa Stoenescu, Sonia Ursu) szerepelnek, tehát nem azzal a csapattal, amelyik versenyen kívül elindult  a hétvégi Eb-selejtezőn. Spanyolország sem azzal a négyessel vesz részt, amelyik az Eb-selejtezőn szerepelt. Érdekesség, hogy helyet kap náluk a korábbi ceglédi Mariona Ortiz. Ezt a triót Thaiföld teszi teljessé. A D-csoportban Oroszország U25-ös válogatottja mellett láthatjuk Hollandiát. Náluk az olimpiai selejtezőről csak Loyce Bettonvil lesz itt. Ausztria ugyanazzal a négyessel szerepel, amelyik a hétvégén a tel-avivi Eb-selejtezőn lépett pályára. Akkor nem jártak sikerrel, de szívós csapatuk bármikor bárkire veszélyes.

Kedden rendezik a csoportmérkőzéseket. Szerdán pedig a negyeddöntőktől folytatódik a torna, itt a csoportok első két helyezettje küzd meg. A mérkőzések élőképes közvetítése a FIBA 3×3 YouTube csatornán látható.

Hirdetés