Hirdetés
Európa

Franciaországi visszatérés előtt Yvonne Turner:

:

Hirdetés

Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, december végétől a Carolo Basket játékosa lesz Yvonne Turner. A magyar állampolgársággal is rendelkező klasszis az Instagram oldalán nyilvános bejegyzésben osztotta meg gondolatait a visszatérésével kapcsolatban.

Február 13-án a Nagyezsda Orenburg – UMMC Jekatyerinburg orosz bajnoki rangadón szenvedett súlyos térdsérülést Turner. Egészen pontosan elülső keresztszalag és belső oldalszalag, illetve meniscus szakadást.

Néha fájdalmas tapasztalat kell ahhoz, hogy megváltoztassuk az utunkat.

– írta Turner, aki kiemelte, hogy ha Isten lehetővé teszi, hogy megvalósítsuk az álmainkat, akkor lesznek az úton, amik hátráltatnak, sokszor ütközünk nehézségekbe, akadályokba. Esetében is ilyen volt a februári térdsérülés, de hálás, hogy 10 hónappal később elkezdheti 11. profi szezonját.

Az új csapata a Carolo Basket jelenleg hatodik helyen áll a francia élvonalban. Hét győzelmet és öt vereséget jegyeztek a szezon első felében. Ha a járványhelyzet nem szól közbe, akkor a kisebb téli szünetet követően január 13-án a Basket Landes ellen folytatják az évadot. Az Európa Kupában az F-csoportban szerepelnek, ahol a Lointek Gernika, a Tenerife és a Roche Vendee lesz az ellenfelük. Ez az egyetlen négyes, ahol a buborékos torna házigazdáját még nem jelentették be.

A Carolo Basket a Famila Schio-hoz távozó Kim Mestdagh pótlása okán kezdte átszervezni a keretét. Yvonne Turner mellett Sasa Cado a másik új igazolásuk. Természetesen óriási kérdés Turner esetében, hogy egy ilyen súlyos sérülés után milyen formában térhet vissza. Oroszországban remek teljesítményt nyújtott: a bajnokságban 12 mérkőzésen 9.8 pont, 2.7 lepattanó és 2.0 gólpassz lett az átlaga. Az Euroligában szintén 12 találkozón szerepelt: 14.3 pont, 3.9 lepattanó és 2.7 gólpassz átlagot teljesített a sérüléséig.

Nyáron Turner szülővárosában a nebraskai Omahában egyik volt középiskolai csapattársának segített egyéni, kiscsoportos és csapatedzések vezénylésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yvonne Turner (@vonnvonn22) által megosztott bejegyzés

Hirdetés