Hirdetés
Európa

Frida Eldebrink Gironában:

:

Hirdetés

A Spar Girona a hivatalos felületein bejelentette, hogy szerződtette a svéd válogatott rutinos játékosát, az egykoron Szekszárdon is szereplő Frida Eldebrinket.

Frida Eldebrink 2019 tavaszán térdsérülése miatt távozott Szekszárdról. A rehabilitációja két ütemben zajlott. Előbb az volt a cél, hogy a tavaly nyári Európa-bajnokságon minőségi percekkel segíthesse társait. Ezt újabb két hónap speciális munka követte, amikor a Telge Basket alakulatával dolgozott. A novemberi Eb-selejtezőkön már 35.1 perc alatt 11.5 pontot, 3.5 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt.

Klubszinten a visszatérésére a török Botas gárdájában került sor, ahol télen 11 meccsen 17 pont és 3.3 gólpassz volt az átlaga.

Emlékezhetünk rá, hogy Frida Eldebrink meghatározó játékosként szerepelt a 2018/2019-es Európa Kupa rájátszás során a máig emlékezetes Szekszárd – Girona párharc alkalmával. Az első meccsen 6 pont, 3 lepattanó és 3 gólpassz került a statisztikai lapjára, a hosszabbításba torkolló gironai visszavágón 14 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett.

A Girona immár hét szerződtetett játékossal rendelkezik a következő évadra. Eldebrink mellett Laia Palau, María Araújo, Helena Oma, Marta Xargay, Julia Reisingerová és Adaora Elonu a csapatukat erősíti a jövőben.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés