Hirdetés
Archivum

Frida Eldebrink nélkül fejezi be a szezont a Szekszárd:

:

Hirdetés

Az Atomerõmû KSC Szekszárd a hivatalos honlapján adott tájékoztatást arról, hogy Frida Eldebrink nélkül fejezi be a 2018/2019-es szezont. Részletek a klub közleményében.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd hivatalos honlap

Az Atomerõmû KSC Szekszárd a svéd hátvéd nélkül fejezi be a 2018/2019-es szezont.

– Frida Eldebrink sajnos még az alapszakasz hajrájában, a DVTK ellen komolyabb térdsérülést szenvedett. Közel három hétig még edzeni sem nagyon tudott és utána is csak korlátozottan volt bevethetõ a rájátszásban: az elsõ mérkõzésen nem lépett pályára, a másodikon viszonylag sokat tudott vállalni, a mindent eldöntõ harmadikon összecsapáson viszont újra csak kilenc percre tudtuk pályára küldeni. A svéd hátvéd mind támadásban, mind pedig védekezésben alapembere volt az idei csapatnak, ezért a kiesése a lehetõ legrosszabbkor jött – nyilatkozta honlapunknak Szabó Gergõ.

– A Gyõr elleni negyeddöntõ párharc elvesztése után a szakvezetéssel közösen áttekintettük a bajnoki évad hátralévõ részére vonatkozó legfontosabb feladatokat és prioritásokat. Leültünk Fridával is, aki elmondta, nincs olyan egészségi állapotban, hogy magas szinten segíteni tudjon a csapatnak, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy nélküle fejezzük be a szezont. Mivel jövõre is mindenképpen szeretnénk nemzetközi porondon szerepelni, az ötödik hely megszerzése most mindennél fontosabb a számunkra. Kemény mérkõzések várnak még ránk idén, ezért a körülményekre tekintettel a lehetõ legjobb formánkat kell hoznunk a lehetõ legjobb játékosokkal. Köszönjük Fridának az idei szolgálatait és mielõbbi gyógyulást kívánunk neki az otthonában – tette hozzá az ügyvezetõ elnök.

– Úgy érzem, hogy a csapattársaimmal és a klubbal szemben is az a legkorrektebb, ha hazautazok. Sajnos nincs olyan állapotban a térdem, hogy tudjam hozni a saját magam és a klubvezetés által elvárt színvonalú játékot és így nem szeretnék értékes játékperceket elvenni a többiektõl. Köszönöm a klubvezetésnek az idei évet, egy nagyon profi klubot ismertem meg a KSC-ben. Sok helyen játszottam már karrierem során, de sehol sem éreztem magam ilyen jól, mint itt Szekszárdon. Sok sikert kívánok a csapatnak, én pedig most arra fogok koncentrálni, hogy felépüljek a nyári Európa Bajnokságra – búcsúzott könnyeivel küszködve a pénteki csapatebéden a svéd klasszis.

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd hivatalos honlap

Hirdetés