Hirdetés
Európa

Frissült az Euroliga erősorrend: a Sopron a 8., a Szekszárd a 16. pozícióban:

:

Hirdetés

A héten folytatódik a téli szünet után a női kosárlabda Euroliga. A sorozat hivatalos honlapján frissítették az erősorrendet.

A Sopron Basket csapatát Paul Nilsen szakíró a 8. helyen rangsorolta. Három pozícióval hátrébb, mint a legutóbbi erősorrend alkalmával. Kiemelve, hogy hullámzóan alakult azóta a szezon elmúlt időszaka. Két vereséggel a Gironától és a Schiótól, valamint a bajnoki veretlenség elveszítésével és Shey Peddy távozásával. A negyeddöntőt továbbra is reálisnak tartja a szakíró. A Fenerbahce és a Dinamo Kurszk elleni összecsapások nehéznek ígérkeznek véleménye szerint, de a Galatasaray és a Basket Landes ellen a “csúcson fejezheti be” az alapszakaszt a Sopron.

A 16. pozícióba rangsorolt Atomerőmű KSC Szekszárd kapcsán úgy fogalmaz a FIBA szakírója, hogy a 0-10-es mutatóval elért egy nem várt mérföldkövet a csapat és az erre a szintre való fellépés több hiányosságot felszínre hozott, ugyanakkor még mindig van esély a történelmi első győzelem megszerzésére.

Az erőssorrend élén nagy meglepetés nincs: UMMC Jekatyerinburg, ZVVZ USK Praha, Perfumerias Avenida Salamanca és Fenerbahce Safiport a sorrend. A Salamanca és a Prága helyet cserélt, míg a Fenerbahce felzárkózott a negyedik helyre.

A teljes erősorrend az alábbiakban böngészhető:

Hirdetés