Hirdetés
Európa

Fritz Juditék a WBBL Kupa elődöntőjére készülnek:

:

Hirdetés

Szombaton rendezik a brit kupasorozat, a WBBL Cup elődöntőit. Fritz Judit csapatának is szurkolhatunk.

A WBBL Cup elődöntőiben Sheffield Hatters – Durham Palatinates és Sevenoaks Suns – Newcastle Eagles párharcok lesznek.

A negyeddöntőket még december elején bonyolították le és akkor Fritz Juditék a Leicester Riders-t verték. Remek teljesítménnyel érték el a 81-66-os idegenbeli sikert a bajnokságban is közvetlen riválisnak számító, a WBBL szintjén kifejezetten erős alakulat ellen.

Általánosságban is elmondható, hogy a Sevenoaks Suns jó szezont fut. A tavalyi a bajnoki meneteléshez hasonlóan idén is sokat jelent, hogy szerkezetben, variációs lehetőségekben és rutinban a mezőny nagy részénél lényegesen előrébb járnak. A bajnokságban hat győzelem és egy vereség a mérlegük. A mostani riválisukat, a Newcastle Eagles-t október végén 67-59-re verték.  Nyolc triplát értékesítettek és ezeket a döntő pillanatokban. Az elmúlt szezon legjobbjának választott Catherine Carr pedig 22 pontot szállított.

A Newcastle Eagles alakulatának ez az egyetlen veresége idén. A bajnokságban ők is 6/1-es mutatóval állnak, mint a Suns. A kupa negyeddöntőjében a Manchester Mystics csapatát búcsúztatták. Komoly erőpróba lesz Fritz Juditéknak ez az elődöntő. Ráadásul egy hosszabb szünet után, de a Suns-nak megvan a tapasztalata ahhoz, hogy ilyen helyzetben is kivívja a sikert.

Hirdetés