Hirdetés
Archivum

Fritz Juditék értékes trófeával gazdagodtak:

:

Hirdetés

Szombaton hivatalossá vált, hogy a WBBL Championship trófeáját a Fritz Juditot is soraiban tudó Sevenoaks Suns gárdája hódította el.

Fotó: wbbl.org.uk

Fotó: wbbl.org.uk

A brit versenyrendszerben négy sorozat (WBBL Championship, WBBL Playoffs, WBBL Cup, Betty Codona Trophy) végén kerül trófea kiosztásra. A WBBL Championship lényegében nálunk az alapszakasznak felelne meg, amikor a teljes mezõny körmérkõzéses rendszerben oda-visszavágó alapon mérkõzik októbertõl áprilisig. A WBBL esetében ennek a trófeának van az egyik legnagyobb a presztízsértéke. A szezon nem ér véget, hiszen következik majd a nyolc legjobb mutatót elérõ csapattal a rájátszás. Ennek a vége a WBBL Playoffs Final lesz.

A bajnoki küzdelmeket a Sevenoaks Suns összességében kézben tartotta, 19 gyõzelemmel és 1 vereséggel zártak az élen. Az elsõszámú üldözõjük a Leicester Riders volt, õk szintén mindössze 1 vereséget gyûjtöttek eddig. Az egymás elleni eredmények összevetése a Sevenoaks Suns számára a kedvezõ. Mivel az utolsó fordulóban Fritz Juditék szombaton délután 57-44-re nyertek a Manchester Mystics otthonában, így a Leicester Riders vasárnapi eredményétõl függetlenül az élen végeztek.

A Sevenoaks Suns együtteséhez az idei évad elõtt szerzõdött Cardiffból Fritz Judit. Egy lényegesen erõsebb gárdában is tudott bizonyítani, hiszen mind a 20 mérkõzésen kezdõként segítve csapatát 12.25 pont, 4.15 lepattanó és 2.35 gólpassz lett az átlaga.

Gratulálunk!

Hirdetés