Hirdetés
Archivum

Fritz Juditék sorozatban harmadszor nyerhetik meg a WBBL trófeáját:

:

Hirdetés

Vasárnap délután rendezik Londonban az O2 Arénában a brit liga, a WBBL döntõjét. A veretlenül menetelõ Sevenoaks Suns Fritz Judittal a soraiban a Leicester Riders alakulatával mérkõzik.

Fotó: Sevenoaks Suns

Fotó: Sevenoaks Suns

A Sevenoaks Suns idén kiemelkedõ szezont fut. A bajnoki alapszakaszt veretlenül nyerték utána a negyeddöntõben, illetve az elõdöntõben is magabiztosan múlták felül aktuális riválisukat. Ugyan a kupában és az amolyan ligakupának tekinthetõ WBBL Trophy sorozatban nem tudtak trófeát szerezni, de rutinban, szerkezetben és talán összeszokottságban is a brit mezõny legjobbjának tûnnek. Fritz Juditék ponterõs játékkal, a fontos statisztikai mutatókat dominálva jutottak el idáig. A Sevenoaks Suns magyar játékosa a hét elején a Digi Sportnak nyilatkozott hosszabban a brit kosárlabdáról.

A Sevenoaks Suns sorozatban harmadszor érhet fel a csúcsra. A döntõben 2017-ben 70-61-re verték a Nottingham Wildcats alakulatát, míg tavaly 69-44 arányban bizonyultak jobbnak a Leicester Riders-nél. Idén mindenképpen szorosabb eredmény várható. A Riders kapaszkodhat abba, hogy a WBBL Trophy elõdöntõjében hosszabbítás után verte a Suns-t. A Riders 18 gyõzelemmel és 4 vereséggel lett második az alapszakaszban. Itt elõbb 36, majd 19 egységgel ütötte ki õket a Suns. Amennyiben a Sevenoaks Suns az elmúlt 10 napban formában tudott maradni, akkor tudásának megfelelõen játszva nagy esélyesként léphet pályára az O2 Arénában. Etõl függetlenül a döntõ mindig egy speciális versenyhelyzet. Ráadásul ekkora színpadon, ilyen nagy arénában máskor nem szerepelnek.

Hirdetés