Hirdetés
Archivum

Fritz Juditék vasárnap brit kupadöntõt vívnak:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idõ szerint 13 órától kerül sor Birminghamban a WBBL Cup 2019-es döntõjére. A brit kupa fináléjában Fritz Judit együttese a Sevenoaks Suns és a Westfield Health Sheffield Hatters méri össze az erejét.

Fotó: WBBL - wbbl.org.uk

Fotó: WBBL – wbbl.org.uk

Izgalmas találkozóra van kilátás, hiszen a bajnokság két élcsapata találkozik. A Sevenoaks Suns 11 gyõzelemmel veretlenül vezeti a tabellát. Eközben a Westfield Health Sheffield Hatters két meccsel többet vívott, õk 11 gyõzelemmel és 2 vereséggel állnak a harmadik pozícióban. A kupában egyik gárdának sem volt nehéz dolga, mindkét alakulat a negyeddöntõjét és az elõdöntõjét is kétszámjegyû különbséggel nyerte. Külön pikantériát kölcsönöz a finálénak, hogy mindkét klub dicsõség listájáról már csak a kupa trófeája hiányzik. Az összes többi brit sorozatban már felértek a felek a csúcsra történetük során.

A két csapat októberben találkozott a bajnoki alapszakaszban. Akkor a Suns 76-67-es gyõzelmet aratott a 19 pontos Julia Köppl vezetésével. Fritz Judit együttesérõl általánosságban elmondható, hogy kiváló formában pattogtat. November óta minden meccsüket legalább 21 ponttal nyerték és a három januári találkozójukon minden alkalommal elérték a 77 szerzett pontot. Ennek megfelelõen esélyesként várják a döntõt. A csapat magyar légiósa a 11 bajnoki mérkõzésén eddig kereken 9 pontot, 2.36 lepattanót, 1.64 gólpasszt és 1.09 szerzett labdát átlagolt.

A Suns sikereinek a titka, hogy az elõbbiekben kiemelt Fritz és Köppl mellett Catherine Carr, Janice Monakana, Jessica Good, Renee Busch és Tayani Clark egy jól variálható stabil hazai vázat ad a keretüknek. A Sheffield szakmai stábja eközben valamivel alacsonyabb szerkezetû kerettel és szûkösebb rotációval dolgozhat. Náluk Alison Gorrell (19.46 pont, 8.85 lepattanó), Sarah Toeaina (19.15 pont, 8.62 lepattanó) és Helen Naylor (16.08 pont, 5.15 lepattanó) tekinthetõek húzóembernek. Természetesen a brit kupára is igaz, hogy egy meccsen bármi történhet. Olyan szintû klasszis különbség nem rajzolódik ki a felek között, amely alapján elõre lefutottnak tekinthetnénk a finálét.

Fotó: WBBL - Twitter

Fotó: WBBL – Twitter

Hirdetés