Hirdetés
Archivum

Fûzy Ákos emlékére szervez nemzetközi tornát a Rátgéber Akadémia:

:

Hirdetés

Augusztus 30-31-én rangos nemzetközi utánpótlás-tornával emlékeznek a pécsi edzõlegendára, Fûzy Ákosra a Nemzeti Kosárlabda Akadémián – olvasható az eseményt bemutató sajtóközleményben. A junior lány tornán a Rátgéber Akadémia mellett a Vasas Akadémia, Szatmárnémeti és Kassa csapata vesz részt.


Forrás: Rátgéber Akadémia Sajtóközlemény

2013. szeptember 7-én Fûzy Ákos sikeredzõ, a magyar kosárlabdasport meghatározó alakja egy tragikus autóbuszbalesetben vesztette életét. A legendás pécsi edzõ tizenhárom szezonon át volt a MiZo Pécs 2010-nél Rátgéber László másodedzõje, emellett szerepet vállalt a magyar nõi kosárlabda-válogatottnál is. A baranyai klub sikerkorszakában, másodedzõként kétszeres EuroLiga-bronzérmes, nyolcszoros magyar bajnok és kilencszeres Magyar Kupa-gyõztes lett. 2008 júniusától a pécsi nõi csapat vezetõedzõjévé lépett elõ, két év alatt pedig azt a bravúrt mondhatta el magáról, hogy elsõ három döntõjét mind megnyerte csapatával.

2012-ben óriási meglepetésre a döntõben a címvédõ Sopront legyõzve bajnoki címig vezette a Gyõrt. Fûzy Ákos nem csak a professzionális kosárlabda, hanem az utánpótlás-nevelés meghatározó alakja volt, irányításával a fekete-fehérek kétszeres OIK-gyõztes, U20-as és B-csoportos bajnokok lettek, a Pécsrõl indult, késõbb pedig az élvonal meghatározó szereplõivé vált játékosok mind az õ nevelõi munkája által értek profi játékossá.

A Fûzy Ákos Emléktornát augusztus 30-31-én rendezik meg elsõ alkalommal, hagyományteremtõ szándékkal Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, ahol a centerpálya is a kiváló szakember nevét viseli. A rangos nemzetközi tornán a házigazda, elõzõ szezonban bajnoki bronzérmet szerzõ Rátgéber Akadémia mellett a bajnoki ezüstérmes Vasas Akadémia, valamint a Szatmárnémeti és a Kassa csapata vesz részt. A Rátgéber Akadémia junior lány csapatát Hartung Anita vezeti, aki szintén Fûzy Ákos tanítványaként vált kosárlabdázóvá, pályafutása során az összes korosztályos válogatottban szerepelt, és a felnõtt válogatott címeres mezét is magára ölthette.

Augusztus 30. péntek
10:00 Rátgéber Akadémia – Vasas Akadémia
12:15 Kassa – Szatmárnémeti
17:00 Szatmárnémeti – Rátgéber Akadémia
19:15 Vasas Akadémia – Kassa

Augusztus 31. szombat
09:30 Rátgéber Akadémia – Kassa
12:30 Szatmárnémeti – Vasas Akadémia
 

Hirdetés