Hirdetés
Archivum

Fûzy András gyõri szezonértékelése:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr hivatalos honlapján a minap közzétette Fûzy András, klubelnök szezonértékelését.

Fotó: CMB Cargo UNI Gyõr

Fotó: CMB Cargo UNI Gyõr

Forrás: CMB Cargo UNI Gyõr hivatalos honlap

Negyedik lett az NB I-ben, a Magyar Kupa hazai rendezésû nyolcas döntõjében rögtön az elsõ meccsén kikapott a késõbbi gyõztes Sopron Baskettõl, az Európa-kupában pedig nem jutott tovább csoportjából csapatunk, a CMB Cargo-UNI Gyõr. Ezzel pedig jócskán elmaradt a céloktól az együttes. Fûzy András elnök egész pontosan úgy fogalmazott: a szezon nem volt egy diadalmenet.

„Most, hogy a bajnokság véget ért, két fontos feladat áll elõttünk: a lezárt szezon elemzése és a következõ elõkészítése. Elõbbihez megfelelõ önkritika kell, hiszen csak így lehet elõrelépni. Ami a puszta tényeket illeti, sem idehaza, sem a nemzetközi porondon nem tudtunk olyan domináns szerepet betölteni, mint amit célként a rajt elõtt megfogalmaztunk. Mondom ezt annak dacára, hogy végül mégis elõdöntõt játszottunk, azaz harcban voltunk az éremért. Ha pozitívumot kell keresnem, akkor azt mindenképpen fontos megemlíteni, hogy a hosszú évek óta tartó sorozat nem szakadt meg, s megint ott voltunk a legjobb négyben, még ha összességében keserû is a szánk íze” – fogalmazott Fûzy András, aki mégis úgy érzi, a rosszabb szereplés ellenére is lépett elõre a klub.

„Olyan sarokpontokra világított rá az idei szereplésünk, melyeket ha sikerül kijavítani – s ebben hiszek –, akkor kiegyensúlyozottabb, jobb teljesítményt tudunk nyújtani. A célokról még korai beszélni, elõször is össze kell állnia a jövõ évi keretnek és a stábnak, látni kell a riválisok játékerejét is” – folytatta klubunk elsõ embere, aki hozzátette: jól haladnak a jövõ évi csapat kialakításával.

„Néhány héten belül kialakul a végleges keret, amint minden szerzõdés végére pont kerül, bejelentjük, kikkel vágunk neki az új szezonnak. Ami biztos, hogy Milos Pavlovic vezetõedzõ marad, két évvel hosszabbítottunk vele. Patai Benjamin a Körmend férficsapatának másodedzõje lett, ugyanakkor marad Fûzy-Antolovics Adél, aki másodedzõ lesz és az egyéni képzésekért felel. Várhatóan lesz még egy edzõ a stábban, a személyérõl is a közeljövõben születik döntés” – fogalmazott Fûzy András.

A klub az utánpótlás terén sem áll rosszul, igaz, ezen a területen is van még feladat bõven.

„A korosztályos csapatok mindegyike országos döntõbe jutott, egy kivételével a többi az A döntõben volt érdekelt. Fontos kiemelni az amatõr NB I-es csapatot, mely feljutott az erõsebbik, a Piros csoportba. Itt komoly fejlõdési lehetõség van a fiatal játékosok számára, jövõre ráadásul a jobb csapatok ellen még nagyobb erõbedobásra lesz szükség, ami megint csak az elõrelépést szolgálja” – mondta Fûzy András, aki az utánpótlás-válogatottakról is ejtett pár szót.

„Gyakorlatilag mindegyik nemzeti csapatba adunk játékost, s a stábból is többen ott vagyunk az együttesek mellett” – mondta.

A nõi felnõttválogatott masszõre Burdi Szabolcs, az U18-as válogatott másodedzõje Tullner Krisztián – ez a korosztály az U18-as Európa-bajnokságra és az U19-es világbajnokságra készül –, az U15-ös válogatott mellett Fûzy-Antolovics Adél, az U13-nál Gálos László dolgozik. Az U16-osoknál Halm Rolland a csapatvezetõ, õk az EYOF-ra készülnek, míg a már említett U18-as korosztály csapatvezetõje Fûzy András.

Az Európa-bajnokságra készülõ felnõttválogatottban jelenleg Raksányi Krisztina, Török Ágnes és Varga Zsófia képviseli a gyõri színeket, az U18-as csapatnak Szirony Dorina és Keita Aya, az U16-osnak Ferenczi Kata és Milkovics Réka a tagja, s a kisebbeknél is mindig van gyõri a keretben.

Fûzy András kiemelte az egyetemi gárdát is, mely sporttörténelmet írt azzal, hogy bejutott a bajnoki rendszerû sorozat négyes döntõjébe, s végül negyedik lett.

„Filozófiánk, hogy hosszú távon sport- és életpályamodellt nyújtsunk a gyerekek részére, ebben partner valamennyi együttmûködõ általános és középiskola, valamint a Széchenyi-egyetem” – zárta szavait az elnök.

Hirdetés