Hirdetés
USA

Gabby Williams a WNBA buborékjáról, a társadalmi kérdésekről:

:

Hirdetés

A napokban az NBC News Into America podcast adásában a Sopronba érkező Chicago Sky-játékos Gabby Williams volt a vendég.

Az igencsak tanulságos beszélgetés során több témát érintettek. Williams beszélt a buborékról, ami szerinte annyira nem is az. A Chicago Sky a villanegyedben kapott apartmant, ahol egy másik épületegyüttesben civil bérlőkkel találkoztak. Ennek veszélyeiről is beszélt, mivel így a teljes izoláció véleménye szerint nem történik meg.

Williams beszélt az Egyesült Államokban zajló társadalmi folyamatokról. Szerinte a problémák nem májusban George Floyd halálakor kezdődtek. Akkor csak mindenkiben tudatosult, hogy “nem zajlottak le azok a változások, amelyekről azt gondoltuk, hogy lezajlottak.” Ezeknek most meg kell történniük.

A játékosok csak úgy vállalták be a szezont, hogy a liga biztosította őket a támogatásukról. A WNBA-t nyitott közegként írta le, mely az LGBTQ mozgalom mellé is odaállt. Ezt kell most a Black Lives Matter kapcsán is megtennie. Williams bátorítaná, hogy több fekete tulajdonos, illetve vezetőedző legyen.

Amikor májusban ismét a középpontba kerültek a társadalmi kérdések, akkor nem a kosárlabda volt az első, amire gondolt. Ezen felül kiemelte, hogy mentálisan megerőltető lesz a buborékban, de fontos, hogy ezeket a kérdéseket is meg tudják beszélni egymással. Sőt, az a lényeg, hogy beszéljenek. “2020-ban azért tartunk itt, mert nem beszéltünk.” – tette hozzá.

A UConn kötelékében nagyon nyitott közegbe került és édesanyja fehér, így a családjukban is sokszor téma a társadalmi helyzet.

A remek podcast vonatkozó adása meghallgatható az alábbiakban:

Hirdetés