Hirdetés
Hirdetés
Európa

Gabby Williams bemutatkozás előtt a francia válogatottban:

:

Hirdetés

Gabby Williams a múlt héten csatlakozott a francia válogatott keretéhez. A Sopron Basket játékosával a Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) készített egy riportot még a Spanyolország elleni páros mérkőzések előtt. Vasárnap 66-57-re győzték le a franciák az Európa-bajnoki címvédő spanyolokat. Akkor még kimaradó volt Gabby Williams, aki a tervek szerint a hétfői találkozón debütálhat.

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Mindenki nagyon kedves és várom már, hogy mérkőzéseket játszhassanak. Még kicsit hátráltat a jetlag, küzdök az átállással. Bízom benne, hogy nagyszerű nyarunk lesz, libabőrös lettem, amikor megláttam a táskámat, benne a mezekkel. Alig várom, hogy viselhessem őket és igyekszem a legjobbamat nyújtani.

– mondta a francia szövetség videós riportjában Gabby Williams, akit francia gyökereiről is kérdeztek.

“Édesanyám ágán vagyok francia származású. A nagymamám Párizsban született és a család nagy része még most is ott él. Édesanyám, a nagymamám és a testvéreim élnek az Egyesült Államokban. A családban megkönnyezték, amikor kiderült, hogy francia válogatott leszek. Ez egy álom volt számomra, egy cél a karrieremben. Boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

Spanyolország és Franciaország rivalizálása meghatározza az európai női kosárlabdát. Az elmúlt 11 évben 11 alkalommal találkoztak, köztük hatszor nagy torna végjátékában. A legutóbbi két Eb-döntőt is ezen két nemzet képviselői vívták.

“Nagyon erős a spanyol csapat. Játszottam több játékosukkal vagy ellenfélként találkoztunk. Rendkívül komoly játékerőt képviselnek. Szórakoztató nagy meccsekre számítok.” – mondta az Európa-bajnoki címvédőről Gabby Williams, aki szerint a francia csapat képes lehet felvenni velük a versenyt.

Amikor megláttam a keretünket, tudatosult bennem, hogy milyen nagyszerű csapatunk van. Korábban a bajnokságban, illetve az Euroligában mindenkivel találkoztam. Alix és Diandra voltak a csapattársaim is. Szerintem nagyszerű csapatot alkotunk. Az első Európa-bajnokságomra készülök. Azért vagyok itt, hogy segítsem a csapatot és nyerjünk. Úgy érzem, hogy lehet esélyünk az aranyéremre. Többször beszéltem Valerie-vel és elmondtam, hogy szeretnék segíteni. Szeretnék része lenni a közösségnek és a legjobbamat nyújtani. 

Hirdetés