Hirdetés
Hirdetés
Európa

Gabby Williams csatlakozott a francia válogatotthoz:

:

Hirdetés

Szerdán csatlakozott a francia válogatotthoz a Sopron Basket játékosa Gabby Williams. Egyelőre még csak a pálya mellől figyelte az edzést, de hamarosan bekapcsolódhat a társaihoz a munkába. Mint ismert Gabby Williams idén a WNBA-ben nem lép pályára és három év után szakított a Chicago Sky együttesével, de 2022-től a Los Angeles Sparks számít a szolgálataira.

Az Európa-bajnokságra és a tokiói olimpiára készülő francia válogatott május 16-án Toulouse városában kezdte meg a felkészülést. Május 23-án és 24-én Spanyolországot fogadják. Az Európa-bajnokság előtti időszakot pedig május 28-tól Mulhouse-ban töltik. Kétszer játszanak Olaszországgal, majd rendeznek egy tornát a török és a svéd válogatott részvételével. Strasbourgban az Európa-bajnokság csoportkörében Horvátország, Csehország és Oroszország lesz a riválisuk. A napokban vált hivatalossá, hogy nézők is lehetnejók a lelátón, ami óriási segítséget jelenthet a csapatuknak.

Az eredeti tervek szerint Bria Hartley töltötte volna be a honosított pozíciót, de súlyos térdsérülése után még nincs olyan állapotban, hogy egy nagy torna sorozatterhelését bírja. A honosított pozícióra ezt követően kapta a felkérést Gabby Williams. A soproniak klasszisa a családi gyökereinek köszönhetően rendelkezik francia állampolgársággal és komoly lehetőség számára a további fejlődésre.

Gabby Williams a magyar bajnokság alapszakaszában 23.2 perc alatt 14.5 pontot, 4.4 lepattanót és 2.9 gólpasszt, a rájátszásban 23.6 perc alatt 12.6 pontot, 2.9 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt hazánkban. Az egykori UConn-növendék bekerült a 2020/2021-es Euroliga évad első ötösébe és a legjobb védőjátékos lett. A Sopron Basket csapatában a csoportkörben és a negyeddöntők alkalmával a teljesítmény-indexet tekintve a legmagasabb értéket átlagolta. Egészen pontosan 17.3-at.

A francia válogatott bő kerete: Alexia Chartereau (Bourges), Helena Ciak (Lyon), Alix Duchet (Bourges), Olivia Epoupa (Charnay), Marine Fauthoux (Lyon), Aby Gaye (Basket Landes), Sandrine Gruda (Schio), Marine Johannes (Lyon), Sarah Michel (Bourges), Endy Miyem (Charleville-Mézières), Iliana Rupert (Bourges), Diandra Tchatchouang (Lattes-Montpellier), Valériane Vukosavljevic (Basket Landes) és Gabby Williams (Sopron Basket). Tartalékok, edzőpartnerek: Clarince Djaldi-Tabdi (Villeneuve d’Ascq), Tima Pouye (Charleville-Mézières).

Hirdetés