Hirdetés
USA

Gabby Williams edzésben a WNBA floridai buborékjában:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdték az egyéni edzéseket a WNBA csapatok játékosai. A Chicago Sky stábjának irányításával az európai évadra Sopronba érkező Gabby Williams is dolgozik.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Gabby Williams WNBA-s karrierjében vízválasztó lehet az új évad. Az egyik szaklap például azon 10 játékos közé sorolta, akiktől a legtöbb fejlődést várják a 2020-as szezonban.

Williams a 2018-as draft-on negyedik választott volt. Az első éve után a második szezonra némileg visszaestek a számai és elsősorban csereként számítottak rá, közel 7 perccel töltött kevesebbet a pályán, mint előtte. Ez a számokban azt jelenti, hogy 2018-ban a 34 meccséből 30 alkalommal kezdő volt, 23 percet átlagolt, mely alatt 7.3 pontot, 4.3 lepattanót és 1.6 gólpasszt jegyzett. A második szezonjára 16 percre csökkent a játékidejének az átlaga. Végül 5.6 pontot, 2.2 lepattanót és 2.1 gólpasszt ért el ezen idő alatt.

A napokban Gabby Williams többször a figyelem középpontjába került. Bejelentette, hogy egy speciális cipőben fog pályára lépni Floridában, amellyel Gigi Bryant előtt tiszteleg. Franciaországban pedig, ahol a Lattes Montpellier alakulatában töltötte a legutóbbi európai szezont, a legjobb hazai játékosnak választották. Mint ismert, francia állampolgársággal is rendelkezik. A statisztikát nézve a Sopronba érkező klasszis a francia bajnokságban 16 találkozón 29 perc alatt 15,9 pontot, 5,9 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt. Az Euroligában szintén 16 összecsapáson 30,3 perc alatt 14,6 pontot, 5,8 lepattanót és 2,4 gólpasszt jegyzett.

 

Hirdetés