Hirdetés
Archivum

Gabby Williams szerzõdtetésével pótolja Shay Murphy-t a Girona:

:

Hirdetés

Korábban lapunkban is nagy terjedelemben hírt adtunk arról, hogy a spanyol listavezetõ, az Európa Kupában is menetelõ Spar Citylift Girona gárdájától Shay Murphy családi okok miatt távozni kényszerül. Az Egyesült Államokba visszatérõ játékost Gabby Williams szerzõdtetésével pótolta a klub.

A csapatban az utóbbi hónapokban igazi vezérré elõlépõ Shay Murphy elvesztése nem csak emberileg érinti érzékenyen a Gironát, de olyan szempontból is, hogy európai papírokkal rendelkezõ amerikai légiós vált ki. A pótlása így nem könnyû feladat, de Gabby Williams személyében igazi klasszisra bukkantak.

A Chicago Sky sztárja a szezont Olaszországban a DIKE Napoli együttesénél kezdte. Itt a csapat januári megszûnéséig 14 összecsapáson 16.3 pontos átlagot hozott. A 22 éves, 180 cm magas bedobó több poszton is megállja a helyét. Tavaly a WNBA-ben szintén bizonyította ezt, ahol 30 meccsen stabil 23 perces játékosként 7.3 pont, 4.3 lepattanó és 1.6 gólpassz átlagot hozott össze.

A francia papírokkal is rendelkezõ Gabby Williams a tervek szerint a Spanyol Kupa nyolcas döntõje alkalmával bemutatkozhat a csapat színeiben.

Hirdetés