Hirdetés
Európa

Gabby Williams, Zala Friskovec és Ivana Dojkic is kiemelést kapott a FIBA-tól:

:

Hirdetés

Június 17-én rajtol a 2021-es spanyol-francia közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság.

A nemzetközi szövetség természetesen nagy erőkkel vezeti fel a kontinenstornát, mely a világjárvány kirobbanása óta a legnagyobb nézők előtt rendezett európai női kosaras esemény lesz. Egy közelmúltban megjelent összeállításban a FIBA szakírói azokat a játékosokat gyűjtötték össze, akik szerintük a seregszemlén áttörést érhetnek el. Több olyan egyéniséget kiemeltek, akik jelenleg is vagy a közelmúltban hazánkban szerepeltek.

A kiemeltek között találjuk Sopronból Gabby Williams-t, aki a francia válogatott honosítottja lesz. A FIBA összeállítása hangsúlyozza, hogy amikor a franciák bejelentették az Euroligában az év védőjének választott játékos honosítását, az egyértelműen favorittá emelte őket. Williams képességeivel az óceán mindkét partján mindenki tisztában van. A szakírók szerint az eleve igencsak zsúfolt francia keretben nem biztos, hogy a számai kiemelkedőek lesznek minden esetben, de az meglepetés lenne, ha a pálya mindkét végén nem tudna segítségére lenni a csapatának. Olyan egyéniségként írják le, aki a különbséget hozhatja el.

Bekerült az összeállításba Zala Friskovec, aki a Csatában mutatkozott be Magyarországon, az elmúlt szezonban pedig a Szekszárdot erősítette. Kiemelik az Európa Kupa Final Four-ban és a magyar bajnoki döntőben mutatott teljesítményét. Két éve még nagyon fiatal volt az Európa-bajnokságon, de immár minőségi tagja lehet a rotációnak és kétszámjegyű pontot tud szállítani, amivel a játékára támadásban építhet csapata. Ha Szekszárd, akkor Ivana Dojkic nevét is meg kell említeni. Tőle azt várják, hogy a hosszabb kényszerszünet után visszatérő horvát válogatottban a vezér-szerepre jól reagálva lépjen előre.

A FIBA összeállításában név szerint Ivana Dojkic, Gabby Williams, Julia Reisingerova, Zala Friskovec, Francesca Pan, Marica Gajic, Klara Lundquist, Maria Fasoula és Yvonne Anderson szerepelnek.

Hirdetés