Hirdetés
Európa

Galatasaray – Basket Landes csata a Sopron csoportjában:

:

Hirdetés

Hétfőn 17 órától Bourges-ban, az Euroliga D-csoportjának buborékos tornája a Galatasaray és a Basket Landes összecsapásával veszi kezdetét. Sűrű hét előtt áll a két együttes, hiszen négyszer lépnek pályára. Legközelebb kedden este 20 órától találkoznak a felek.

Nehéz megjósolni az erőviszonyokat. A Galatasaray kerete január elején átalakult. Családi okok miatt távozott Courtney Williams, érkezett Angel McCoughtry és orosz útlevéllel Epiphanny Prince. A soproni Euroliga buborék óta a Galatasaray három meccset nyert és mindössze egyszer kaptak ki. Igaz akkor a Fenerbahce-tól, ami jó eséllyel azt is jelenti, hogy a török alapszakasz második helyén zárnak. McCoughtry már bemutatkozott a csapatukban, de Prince még nem játszott tétmeccsen.

A Landes két bajnoki rangadóval hangolt. Amikor január 9-én újraindult számukra a szezon, a Bourges-tól hazai pályán 66-61-re kikaptak. Ez volt Celine Dumerc 500. mérkőzése a francia élvonalban. Ezen felül pedig a két csapat vasárnapi Euroliga csatájának főpróbája. Ezt követően a Carolo Basket csapatához utaztak, ahol éppen a 16 pontos Celine Dumerc vezetésével nyertek 74-68-ra. A téli szünetben a Landes is erősített, Nevena Jovanovic csatlakozott az együtteshez. Az előbb már említett Bourges elleni derbin 18 ponttal debütált és MVP lett. Valeriane Ayayi-Vukosavljevic és Miranda Ayim volt, aki mindkét meccsen dominált még az előbb kiemeltek mellett.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

ÉLŐ VIDEÓ:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés