Hirdetés
Archivum

Galatasaray-Fenerbahce döntõ lesz Törökországban:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, amit már a szezon eleje óta tudni lehetett, hogy a Galatasaray és a Fenerbahce mérkõzik a bajnoki címért Törökországban. Mindkét sztárcsapat könnyedén vette az elõdöntõket.

A rájátszás aktuális fordulóját úgy várta hétvégi sikere után a Galatasaray és a Fenerbahce, hogy egy gyõzelemmel mindkét együttes kvalifikálja magát a fináléba. Az alapszakaszgyõztes Galatasaray a Panküp Kayseri ªeker együtteséhez látogatott. Az elsõ találkozóhoz hasonlóan itt is hamar eldõltek a fontos kérdések, az elsõ negyedben végén már 12-23-ra ment a Galata. A különbség a szünetre sem csökkent, sõt a harmadik negyedben 20 pont környékéra hízott. A negyedik szakasz 36-54-rõl indult. Ekkor a hazaiak még mindent megpróbáltak a kiengedõ Galatasay ellen, de csak arra volt erejük, hogy szépítsenek a különbségen, a vége 61-72 lett. A mérkõzés legeredményesebbje Augustus lett 20 ponttal, de Fowles is dupla-duplát (10 pont, 11 lepattanó) ért el.

A Fenerbahce is hasonlóan könnyedén jutott túl a Botaº gárdáján. Rátgéber László együttese ellen egy félidõn át szépen tartotta magát a Botaº, de aztán utolérte õket a végzet. A harmadik negyed elején 43-42-re még a hazaiak vezettek, aztán beindult Matovics és Jekabsone. A negyedik periódus már 58-73-ról indult. A 21 pontos McCoughtry vezetésével ebben a szakaszban már folyamatosan hízott a különbség, a vége pedig 70-95 lett.

Jöhet a Galatasaray-Fenerbahce álomdöntõ, melyben a pályaelõny a Galatasaray együttesét illeti meg. A finálé pontos menetrendjét a Török Kosárlabda Szövetség hamarosan kijelöli. Amint megkapjuk a sajtóközleményt a döntõ mérkõzések idõpontjairól, tájékoztatjuk róla olvasóinkat!

Eredmény

Panküp Kayseri ªeker – Galatasaray Medical Park 61 – 72 (12-23, 15-12, 9-19, 25-15)
Botaº – Fenerbahçe 70 – 95 (17-21, 19-21, 22-31, 12-22)

Hirdetés