Hirdetés
Archivum

Gálázott az amerikai válogatott a gálán:

:

Hirdetés

Szombaton késõ este rendezték a WNBA All-Star gáláját, melyen az amerikai válogatott 99-72 arányban verte a WNBA liga-válogatottját.

Teljesen telt ház, azaz pontosan 9518 nézõ fogadta a csapatokat a Connecticut állambeli Uncasville-ben, a Mohegan Sun Arénában. Ahogy arra a beharangozónkban már kitértünk a világbajnoki felkészülés jegyében rendezték a hagyományos All-Star gálát egy évre felváltó rendezvényt.

Az amerikai válogatott ismét bizonyította: lehet nem töltenek együtt annyit, mint az egész nyáron alapozó válogatottak, de gyakorlatilag két nap összetartás után is elõrébb járnak, mint az egész világ. A találkozón az Olimpiai Bajnok végig vezetett, a második negyedben mindössze 9 pontot engedélyeztek a világsztárokat felvonultató ellenfelüknek.

A mérkõzés legjobbja Sylvia Fowles volt, 23 pontjával és 8 lepattanójával. A másik oldalon Katie Douglas remekelt, végül 15 pontig jutott. Az amerikai válogatott pedig csodálatos benyomást tett, mintha a pekingi csapatot láttuk volna. Üde színfolt volt az egyetemrõl érkezett Maya Moore, közel 22 percet kapott Geno Auriemma vezetõedzõtõl és ez idõ alatt 12 pontig jutott.

Az egész délutánt a régi UCONN sztárokra hegyezték ki, mivel az egyetem kampusza megközelítõleg 30km-re van a mérkõzés helyszínétõl. Auriemma mester, Taurasi, illetve Bird pedig szemmel láthatóan élvezték a felhajtást.

Az ünnepi része a hosszú kosaras hétvégének ezzel véget is ért az amerikai válogatott számára. A csapat folytatja a mini felkészülést a VB-re, vasárnap magyar idõ szerint az esti órákban a világbajnoki címvédõ Ausztráliával mérkõznek. Ezen a találkozón már messze nem a szórakoztatás, hanem a szakma lesz az elsõdleges.

A gála hagyományos kísérõprogramjai közül a tripladobó versenyt Katie Douglas nyerte, míg a Skills Challenge-n Renee Montgomery bizonyult a legjobbnak.

Eredmény

USA Basketball – WNBA All-Stars 99 – 72