Hirdetés
Archivum

Gáláztak a legjobbak:

:

Hirdetés

Egy felejthetõ összecsapáson az Európán kívüliek válogatottja 116-88 arányban verte a legjobb európai játékosokat felvonultató együttest az EuroLiga All-Star gáláján. A találkozó MVP-je az ismét zsákoló és 16 pontot szerzõ Sylvia Fowles lett.

A fenti rövid bevezetõben minden lényeges információt le is írtunk a nõi kosárlabda EuroLiga 2011-es All-Star gálájáról. Kár lenne szépíteni, még nõi kosárlabdára szakosodott oldalon is, a gálázás nem a nõi szakág mûfaja és ez ismét bebizonyosodott.

A nõi EuroLiga All-Star gálája köré a szervezõk amolyan tengerentúli mintára egy másfél napos programsorozatot terveztek. Hétfõn este egy kellemes összejövetellel, közös bowlinggal kezdõdött az esemény, majd másnap jótékonykodás és a sportág népszerûsítését célzó programok következtek, este pedig a fõmérkõzés.

Az a fõmérkõzés melyen az EuroLiga sorozat kiemelkedõ egyéniségei mind-mind felvonultak. A hiányzók közé a Fenerbahce két távozott világsztárját az amerikai Diana Taurasit és az ausztrál Penny Taylor-t sorolhatnánk, de az õ részvételünk természetesen nem is volt opció. Rajtuk kívül több poszton is a szakág meghatározó, korszakos játékosait láthattunk. Két magyar érdekeltséget is ki kell emelni. Az Európán kívüliek válogatottját Rátgéber László irányította és ebben a csapatban helyet kapott a pécsiek amerikai bedobója Allie Quigley is.

A mérkõzés a gálákon megszokott minimális védekezést hozta, melyet a remekül dobó Európán kívüli válogatott könyörtelenül ki is használt. A jórészt amerikaiakból álló gárda egy negyed alatt 40 pontot szerzett és így összességében nagy különbséggel, végig vezetve nyert 116-88-ra. A találkozó elsõ 15 perce még viszonylag élvezetesre sikeredett, utána azonban nagyon ellaposodott a mérkõzés. A hölgyek sokszor csak elvágták a gyûrû felé labdát, ebben pedig nem volt öröme senkinek. A játék a kelleténél többet állt, fõleg, hogy a kísérõ programok szintén felejthetõ kategóriába kerültek. Egyedül talán Blake Griffin autót átugró manõverének felidézése emelhetõ ki, mint érdemi tett.

Inkább momentumok maradtak meg errõl a gáláról. Ilyen volt a 2010-es év legjobb európai játékosának, Hana Horakovának a köszöntése közvetlenül az elsõ támadásnál, Augustus és Angel McCoughtry szép megmozdulásai, de új oldaláról ismerhettünk meg Tina Charles-t is, aki úgy dobta a triplákat, mintha az center létére a világ legtermészetesebb dolga lenne. Végül, de nem utolsó sorban pedig Fowles zsákolását kell igazán kitenni a kirakatba, mert ilyet nõi mezõnyben tényleg ritkán látni. Európai oldalon Cohen, Elhotova és Gruda jutott egyaránt 14-14 pontig. Összességében Fowles MVP címéhez nem nagyon fért kétség, a publikum pedig még egy kis Fowles-féle táncot is kapott cserébe.

A mérkõzés szünetében rendezték a tripladobó versenyt, ahol végletekig kiélezett csatában a prágai Katerina Elhotova diadalmaskodott Quigley elõtt.

Eredmény
Európa válogatott – Európán kívüliek válogatottja 88-116

Hirdetés