Hirdetés
Archivum

Gáll Tamás: még mindig sokkhatás alatt van a válogatott:

:

Hirdetés

Gáll Tamás másodedzõ szerint még mindig sokkhatás alatt van a nõi kosárlabda-válogatott, amely a keddi nyolcaddöntõben egy ponttal kikapott az olaszoktól a csehországi Európa-bajnokságon. A tréner csütörtökön az M4 Sport Sportreggeli címû mûsorában beszélt arról, hogy a csapat egyelõre nehezen emészti meg a vereséget.

Forrás: MTI

“Még mindig sokkhatás alatt vagyunk. Rossz érzés volt, de a csoportból a továbbjutás mindenképpen szép eredmény. Tipikus egylabdás mérkõzés volt, mindkét csapat jól védekezett, de támadásban gyengécskék voltunk, gyenge volt a dobószázalékunk is” – elemezte a szakember a történteket, majd a hajrára is kitért: “A végén a gyõztes kosárért mehettünk volna, de eladtuk a labdát. A legszebb és legrondább gyõzelem is az egypontos, de ezt ott megélni nagyon rossz volt” – tette hozzá.

A tréner kifejtette, a játékosok közül volt, aki nemzetközi szinten már megmérettette magát, sok mindent megélt, de ezúttal mégsem jött össze a gyõztes kosár. Az olaszok egyik legjobbja, Laura Macchi korábban sérülés miatt kidõlt, de a többiek csapatként pótolták õt.

“Ez egy hároméves ciklus volt, ahonnan indultunk és ahova elértünk az szép eredmény. Természetesen jó lett volna továbbjutni, a buszunk már indult volna Prágába, ahol a belgákkal játszottunk volna negyeddöntõt. Apróságokon múlt, a mi kezünkben volt a továbbjutás lehetõsége, de így is büszkék vagyunk a csapatra” – mondta a másodedzõ, aki kiemelte: a második meccsen a házigazdák ellen vívták a sorsdöntõ csatát, és csapatként sikerült legyõzniük a szinte telt ház elõtt játszó cseheket.

Gáll Tamás emlékeztetett arra, hogy a 2015-ös, hazai rendezésû Eb-n nem sikerült a továbbjutás a csoportból, ám a csehországi torna selejtezõjét már csoportelsõként zárták, és Európa legjobb 16 csapata között szerepeltek. A jövõvel kapcsolatban elárulta, fiatalítás várható a válogatottnál, de így is ki kell jutni a következõ Eb-re.

A nemzeti csapat a csehországi Eb-n csoportjában elõbb kikapott a spanyoloktól, majd legyõzte a cseheket, és ezzel egyben a továbbjutását is biztosította. Zárásként Stefan Svitek együttese vereséget szenvedett az ukránoktól, majd a keddi nyolcaddöntõben egyetlen ponttal kikapott Olaszországtól.

A teljes beszélgetés megtekinthetõ az alábbi linken látható videón a 46. perctõl

Hirdetés