Hirdetés
Utánpótlás

Gálos László a Széchenyi Kosárlabda Akadémia mindennapjairól:

:

Hirdetés

Gálos László, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója a klub Facebook oldalán adott egy interjút arról, hogy szakvezetőként milyen kihívásokat tartogat ez az időszak.

Mint az utánpótlás szakmai igazgatója, hogyan telnek a napjaid?

Gálos László: Köszönöm kérdésed! Nehezen alakult ki az új napi rutin. Három gyerek és egy pedagógus – edző feleség mellett nem egyszerű összeállítani azt a menetrendet, ami mindenkinek megfelelő. A délelőtti feladat a közös tanulásé illetve az edzés megtartásáé a gyerekek számára. Délután pedig jöhet a kosárlabda, a saját edzésem illetve a nyelvtanulás. Este a közös családi programé a szerep. Nagyon furcsa ez a szituáció, mert ennyi időt folyamatosan még nem töltöttünk együtt.

Milyen teendőid vannak ebben a kialakult helyzetben?

Gálos László: Ezt az időszakot is nagyon hasznosan tölti az edzői stábunk. Minden korosztálynak folyamatosan mennek ki az edzéstervek, kvíz feladatok, érkeznek vissza a beszámolók, képek videók. Készülnek az egyéni és csapat értékelések, amik nagyon fontosak a következő időszak szakmai terveinek elkészítéséhez. Folyamatosan frissül a CÉZÁR elektronikus felülete is. Mentek ki anyagok az edzőink számára is, edző továbbképző címen. Frissítés alatt áll a „Szakmai Könyvünk” ami az alapja a korosztályos képzésünknek. Több feladat érkezett az MKOSZ részéről is amiket határidőre kellett teljesíteni. Ezek összefogása, irányítása, a jövő tervezése igen izgalmas feladat. Ennek ellenére, már nagyon hiányzik, hogy edzést tarthassak a fiataloknak és közösen kávézhassak a kollégákkal az Elixír teraszán!

Mik a tervek a jövőre nézve, miután visszatér minden a régi kerékvágásba?!

Gálos László: Többféle verzió létezik, mivel nem tudjuk meddig tart még a karantén. Fontos azt is tudni, hogy mit tervez az MKOSZ az idő előtt befejezett bajnokságokkal kapcsolatban.
Én személy szerint a következő bajnoki szezonban hagynám, hogy ugyanazok az évfolyamok versenyezzenek ugyanabban a bajnokságban. Sokaktól elvette a vírus az országos döntőt, a jamboreet!

Bízom abban, hogy még ebben a szezonban vezethetünk edzéseket és a június végi táborainkat is megtarthatjuk. Biztos, hogy fel kell készülnünk arra is, hogy a gazdasági leállás miatt a nyári szabadságok is másként alakulnak majd, amihez nekünk is igazodnunk kell! Addig is maradjon mindenki otthon, hogy minél előbb visszatérhessen a megszokott életünk! – tette hozzá Gálos László a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Facebook oldalán megjelent interjúban.

Kép forrása: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

 

Hirdetés