Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Gáspár Dávid tartott egyéni képzéseket a Darazsak Sportakadémia tehetségeinek:

:

Hirdetés

Május folyamán a Sopron Basket vezetőedzője, Gáspár Dávid tart egyéni képzéseket a Darazsak Sportakadémián edződő fiatal tehetségek egy részének. Az intézmény erről forgatott egy részletes videós riportot.

“Az elsődleges cél az, hogy segítsek nekik.” – fogalmazott Gáspár Dávid az összeállításban. “Próbálom felmérni azt is, hogy technikailag milyen szinten vannak, megismerjem, hogy mire képesek és kis segítséget tudjak nyújtani, kicsit adni abból, amit én gondolok technikai képzés kapcsán.”

A riportból kiderül, hogy az akadémia szakmai vezetése választotta ki a játékosokat. Ebbe a csoportba más is beverekedheti magát. Az elmúlt évek teljesítményei, a hozzáállás, a szorgalom voltak a kiválasztás szempontjai.

Jó a hozzáállásuk, alázatosak, nyitottak a munkára. Alapvetően 60 percig tart az edzés és azt látom, hogy fenn is tudják tartani a koncentrációt erre az időre. Összességében elégedett vagyok velük, illetve az is kitűnik, hogy jó munkát végeznek az akadémián. Szépen helyre vannak téve az alapok. Nyilván finomításokra még szükség van, de felnőtt játékosok esetében is napról napra zajlik ez a folyamat. Ez abszolút nem probléma és nem hiányosságként tekintek rá.

– mondta Gáspár Dávid, majd így foglalta össze a jelenlegi munka céljait:

“Az edzői szakmának a legfontosabb célja, hogy a kezünk alatt lévő játékosok fejlődjenek. Ha egy-egy adott dolgot viszontlátok a mérkőzéseken, amiket itt gyakoroltunk, az már örömteli lesz. Egy képet szeretnék kialakítani róluk, hogy megismerjem őket, ha a későbbiekben arra kerül a sor, hogy a felnőtt csapat tagjai lehetnek vagy azzá válhatnak, akkor egy teljesebb képem legyen a játékosokról.”

Videó:

Galéria:

Hirdetés