Hirdetés
Európa

Gdynia – Girona találkozóval zárul az Euroliga forduló:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától az Arka Gdynia látja vendégül a Spar Citylift Gironát a női kosárlabda Euroligában. Ezzel az összecsapással zárul a 4. forduló és a szezon válogatott szünet előtti szakasza.

A Sopron Basket két riválisát láthatjuk, amikor a Gdynia és a Girona összeméri az erejét. A magyar bajnok a Gironával múlt héten mérkőzött és Briann January sérülése ellenére a negyedik negyedben 13 pontos hátrányból sikerült szorossá tenni az összecsapást. A Gdynia pedig majd a válogatott szünet utáni első ellenfél lesz november 28-án, csütörtökön.

A lengyel bronzérmes a selejtezőből érkezett. Ott a Botast búcsúztatták és ugyan a főtáblán még nem nyertek meccset, de nem lehetnek csalódottak. A Schio-tól 51-47-re, a Lattes Montpellier-től 77-73-ra kaptak ki. A Fener otthonában elszenvedett 20 pontos vereség is bőven a “belefér” kategória. A Girona két idegenbeli rangadót veszített, de utána a Sopront hazai pályán verték, majd vasárnap bajnoki csúcsrangadón Salamancában nyertek. Három szoros negyed után a záró szakaszban lényegesen több opciójuk maradt támadásban, mint nagy hazai ellenfelüknek. Magali Mendi és Naignouma Coulibaly 41 pontot vállalt a 68-ból. Az atletikus, eredményes játékuk jelenleg stabil alapot adnak támadásban. Azon túl, hogy a védekezésre, mint minden spanyol gárda esetében, nem lehet panasz.

Érdekes találkozóra van kilátás. A Girona nagy lehetőség előtt áll, hogy felzárkózzanak a két győzelemmel álló csapatokhoz. Ugyanakkor a stabil védekezés mellett legalább annyi kell támadásban, mint a Sopron elleni harmadik és a Salamanca elleni negyedik negyedben. A Gdynia ugyanis a pontatlanságokat, az eladott labdákat könyörtelenül ki tudja használni. Ráadásul csak 11 eladott labdát átlagolnak, tehát sok ingyen pontot nem ajándékoznak riválisaiknak. A Papova, Allen, Gulich trió pedig igen hatékony a pontszerzést tekintve.

ÉLŐ STATISZTIKA

ÉLŐ VIDEÓ

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés