Hirdetés
Európa

Gdynia – Polkowice csata a Lengyel Kupáért:

:

Hirdetés

Vasárnap délután rendezik Lublin városában a Lengyel Kupa döntőjét az Arka Gdynia és a CCC Polkowice között.

Összejött az a párosítás a Lengyel Kupa fináléjában, amire talán a legjobban várt a közvélemény. A címvédő CCC Polkowice kihívója az Euroligában is remek teljesítményt nyújtó, hazai porondon még veretlen Arka Gdynia. A két csapat múlt héten vívott a bajnoki alapszakaszban csúcsrangadót és akkor a Gdynia 65-61-re nyert a CCC Polkowice otthonában. Az utolsó öt percben 52-52 után került lépéselőnybe a Gdynia.

A CCC Polkowice a tavalyi bajnoki cím után egy kicsit visszább vett a célokból. Ezért nem vállalták az Euroligát és került a helyükre a legrangosabb európai kupasorozatban a Gdynia. Ennek ellenére egy olyan keretről, amelyben többek között Miljana Bojović, María Conde, Artemis Spanou, Danielle Robinson vagy éppen Ana-Maria Filip kap lehetőséget hétről hétre, nem lehet kiscsapatként beszélni. Az Európa Kupa szereplésük is figyelemre méltó eddig.

A Gdynia kapcsán a kupadöntő felvezetése során is kiemeltük, hogy a Fenerbahce ellen talán először lehetett látni az Euroligában, hogy mentálisan és fizikálisan is fáradtabbak. Ez azonban az újonc vagy hosszú idő után visszatérő csapatoknál egy rendszeres jelenség a 9-10. forduló magasságában. A szombati elődöntőben a Gorzow ellen is viszonylag hullámzóak voltak. A két extraklasszis támadójuk, Rebecca Allen 21 és Maryia Papova 17 pontja, illetve Barbora Balintova 14 gólpassza vagy éppen Marie Gülich lepattanói nemzetközi szinten is komoly erő.

Nagy csatára van kilátás. Sok múlik azon, hogy melyik fél mennyire tudott regenerálódni. A CCC Polkowice képes-e kihasználni, hogy számára a legjobbkor jött az Európa Kupa szünete és a héten nem kellett nemzetközi meccset vívnia. Vagy éppen a Gdyniának most jön ki az Euroligával szerzett tapasztalata és magasabb meccsritmusa.

ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés