Hirdetés
USA

Geno Auriemma pozitív tesztet produkált, az országos bajnokság első két fordulóját kihagyja:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban hírt adtunk, az NCAA közzétette a 64 csapatos női kosárlabda országos bajnokságának főtábláját és ágrajzát. A UConn a négy első kiemelést kapó gárda közé került, de az már biztos, hogy az első két fordulóban a legendás vezetőedzőjük Geno Auriemma nem ülhet ott a kispadon.

Hétfőn kezdődtek meg a San Antonióban és környékén megrendezésre kerülő országos bajnokság előtt a kötelező Covid-19 tesztelések. Ekkor produkált pozitív mintát Auriemma. A sportág ikonikus szakvezetője március 23-án lesz 67 éves. Egy hónnappal ezelőtt kapta meg az első oltást, míg a másodikat múlt héten szerdán. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) előírásai szerint innentől számítva kilenc nap, amíg kialakul a teljes védettség.

Auriemma karanténba került, de szerencsére péntek óta nem volt közvetlen kontaktban a csapattal és mindenki más negatív lett, így a vezetőedzőjükön kívül teljes felállásban léphet pályára a UConn. Nincsenek tünetei Auriemmának és ha az első két körből továbbjut a csapata, akkor a legjobb 16 között már csatlakozhat a játékosaihoz. Addig segítője Chris Dailey irányítja a UConn együttesét.

Fotó: UCONN WBB

Hirdetés