Hirdetés
Archivum

Geno Auriemma segítette át a nehezén Taurasit:

:

Hirdetés

Diana Taurasi a Hartford Courant címû lapnak nyilatkozott az elmúlt hetekrõl. A világ legjobb nõi kosárlabdázója elmondta, hogy egykori edzõje és mentora Geno Auriemma segítette át a legnehezebb pillanatokon. Taurasi eközben már a Phoenix Mercury szakmai stábjának irányítása alatt készül a WNBA küzdelmeire.

Taurasi hangsúlyozta, hogy rettenetesen érezte magát és tartott tõle, hogy eltiltják a kosárlabdázástól, amire egész életét feltette. „Csak az járt a fejembe, hogy mi lesz, ha nem tudom bizonyítani az igazamat? Ha nem játszhatok az Olimpián és a WNBA-ben? Ha eltiltanak attól a sporttól, amiért annyit dolgoztam és amit annyira imádok? Mit fogok akkor csinálni? Állandóan ezt a kérdést tettem fel magamnak és nem tudtam rá a választ. Voltak éjszakák, amikor rettenetesen éreztem magam. Az elmúlt hetekben a becsületességemet kérdõjelezték meg, tiporták sárba és én nem tehettem semmit sem ez ellen. Szerencsére nagyszerû emberek voltak körülöttem, a családom, a barátaim és Geno Auriemma, aki óriási segítséget nyújtott egész végig.” – mondta Taurasi.


„Karácsonyra jöttem haza és még azelõtt elmeséltem Auriemmának a történteket, hogy azok nyilvánosságra kerültek volna. Volt egy hosszú és mély beszélgetésünk, mely során elmondtam neki az eseményeket a saját szemszögembõl, aláhúzva, hogy nem szedtem be semmit. Erre azt felelte, hogy álljak ki az igazam mellett és bízzak az igazságszolgáltatásban. Folyamatosan bíztatott a szavaival, azzal, hogy az igazság úgy is kiderül. Rengeteget köszönhetek neki, gyakorlatilag megváltoztatta az egész gondolkodásomat, a hozzáállásomat az ügyhöz.”
– idézte fel a legkritikusabb napokat a világ legjobbja, majd beszélt a felmentésrõl és a közeljövõrõl is.

„Meglepõdtem a felmentésemen, fõleg azok után, hogy Howard Jacobs, az ügyvédem azt mondta: hosszú folyamatra számít. Már három hete edzésben vagyok. Minden nap együtt dolgozunk a Phoenix Mercury edzõjével, Corey Gaines-szel és a klub szakmai stábjával. A célom innentõl kezdve a WNBA szezonnyitója. Az a következõ fontos idõpont a naptáramban.”
 

Taurasi könnyen elképzelhetõ, hogy tavasszal ellátogat egykori sikerei helyszínére a Connecticut Egyetemre is. „Fogunk errõl beszélni Auriemmával. Õ megérti a helyzetemet, életem legnehezebb idõszakán is átsegített és a feleségével, illetve a Connecticut Egyetem egész családjával végig kiálltak mellettem. Mindenképpen meg fogom látogatni õket.”
 

A Phoenix Mercury sztárja azt is elárulta a beszélgetés során: még nem döntött arról a jogi képviselõjével, hogy indít-e kártérítési pert.

Hirdetés