Hirdetés
Archivum

George Dikeoulakos a Fenerbahce új vezetõedzõje:

:

Hirdetés

Új vezetõedzõ és három új játékos érkezését jelentette be kedden a hivatalos honlapján a Fenerbahce.

A szezon vége óta húzódó találgatások végére tett pontot a Fenerbahce, amikor kedden bemutatta új vezetõedzõjét és három új igazolását. Miután a török sztárcsapat a bajnoki címet követõen hosszú ideig nem ült le tárgyalni Rátgéber Lászlóval már várható volt a szakmai stáb élén a váltás.

A Fenerbahce új vezetõedzõje George Dikeoulakos lett, akit a nõi szakág történéseit követõknek nem kell bemutatni. A szakember a 2009-es Európa Bajnokságon a görög nõi válogatott másodedzõje volt, majd a Sony Athinaikos alakulatával megnyerte az Európa Kupát. Ezt követõen pedig a múlt nyáron szövetségi kapitányként Anete Jekabsone nélkül kivezette Lettországot a kontinenstornára. Emellett januártól Dikeoulakos irányította a Gdyniát és az igencsak szétesett alakulattal lengyel kupát nyert.

Ami az új igazolásokat illeti, Zane Tamanét jól ismerhetjük. A Sopronból Törökországba igazoló lett center remek szezont futott, az EuroLigában 11.5 pontot és 8.2 lepattanót átlagolt. Tamane mellett még egy lett válogatott játékos, Elina Babkina is Isztambulba költözött és a Tarsus-ból átette a székhelyét a Fenerhez Kubra Siyahdemir is.

A Fenerbahce számára talán a legfontosabb, Penny Taylor visszatérése mellett, hogy a bajnokcsapatuk váza, Ivana Matovic, Angel Mccoughtry és Nevin Kristen Nevlin hosszabbított, illetve marad Nevriye Yilmaz és Esmeral Tuncluer is.
 

Hirdetés