Hirdetés
Archivum

Georgi Bujukliev lett a PEAC-Pécs másodedzõje:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Imreh Ajtony helyét a másodedzõi poszton Georgi Bujukliev veszi át. A 46 esztendõs, macedón származású szakember emellett a PEAC junior és U23-as csapatát vezetõedzõként irányítja. Részletek a klub közleményében.

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

A 2017/2018-as idénytõl Georgi Bujukliev veszi át Imreh Ajtony helyét a PEAC-PÉCS csapatánál. A 46 esztendõs, macedón származású szakember a felnõtt csapat másodedzõi, illetve az U23-as és a junior együttesünk vezetõedzõi teendõit látja el a következõ szezonban.

Az anyanyelvén kívül több nyelven, németül, angolul és oroszul is kiválóan beszélõ edzõ a külföldre távozó Imreh Ajtony helyére, az Oroszlányi Sportegyesülettõl érkezik Pécsre. Georgi Bujukliev a Vértes-hegység lábánál fekvõ kisvárosban utánpótlás korú sportolókkal dolgozott, illetve egyéni képzéseket is tartott.

Kond Árpád, a PEAC-PÉCS csapatát mûködtetõ Kft. ügyvezetõje beszélt a váltás körülményeirõl honlapunknak: – Elõször is szeretném megköszönni Imreh Ajtony több mint 20 évig tartó pécsi munkáját, és sok sikert kívánok neki a svájci feladataihoz – kezdte Kond Árpád. – Miután a magyar válogatottnál is ténykedõ szakember bejelentette, hogy nem marad Pécsett, olyan szakvezetõt kerestünk, akivel ugyanúgy megvalósíthatjuk azt a törekvésünket, hogy a pécsi utánpótlás nevelésbõl kikerülõ fiatal játékosok minél jobban be tudjanak épülni a felnõtt csapatunkba. Ezért tartom fontosnak, hogy a következõ idényben indulunk egy-egy csapattal az NB I B csoportban és a junior bajnokságban is a megfelelõ versenylehetõség megteremtése miatt. Mindkét csapat Georgi vezetésével, a felnõtt gárdáéval azonos szakmai elvek mentén fog dolgozni. Tapasztalt, jó szakember, akitõl nem várunk mást, mint a fiatalok fejlõdését, fejlesztését, elõrelépést az egyéni képességek terén, amelyhez nagyon sok munkára van szükség. A PEAC-PÉCS csapatánál pedig jó együttmûködést a szakvezetésben és minél jobb szereplést a ránk váró erõpróbák során.

Georgi Bujukliev pályafutását természetesen játékosként kezdte, a játék alapjaival az akkor még létezõ Jugoszláviában ismerkedett meg. Több elsõ osztályú klub kötelékében is pattogtatott, évekig odahaza, Macedóniában, majd Izraelben, késõbb pedig Izlandon játszott. Két utóbbi országban szép emlékeket és élményeket szerzett, ezután azonban Németország következett, ahol hosszú ideig maradt, idõközben családot is alapított. Játékos pályafutását 2004-ben Németországban fejezte be, de volt olyan idõszak az életében, amikor egyszerre volt edzõ és játékos. Egy rövid idõre még visszatért edzõként Izlandra, ahonnan ismét Németországba vezetett az útja. A 2015/2016-os szezonban Szerbiában dolgozott fiatalokkal egyéni és csapatszinten.

A pécsi kosárlabda élet számára nem teljesen ismeretlen, a Rátgéber László neve által fémjelzett bajai kosárlabda táborban nem csak idén, de már a korábbi években is számítottak edzõi munkásságára. Georgi Bujuklievet éppen a Duna-parti kisvárosban értük utol néhány gondolat erejéig a szerzõdtetése kapcsán: – Nagy tisztelet számomra, hogy bekerültem a PEAC családba, de ugyanakkor ez egy óriási felelõsséggel járó kinevezés is. Elsõ gondolatom megköszönni a bizalmat a vezetõknek, igyekszem ezt majd meghálálni a beletett munkámmal és eredményekkel. Teljesen nem ismeretlen számomra a közeg, néhány emberel találkoztam az évek során a Bajai táborokban, de valójában az egész nõi kosárlabda új terület lesz számomra, ezért nagyon sok dolgot kell majd rövid idõ alatt tanulnom és szoknom – foglalta össze érzéseit új, Pécsett reá váró munkájáról a macedón szakember.

Forrás: PEAC-Pécs hivatalos honlap

Hirdetés