Hirdetés
Magyarország

Gereben Livi: nagyon jó érzés visszatérni az Akadémiára:

:

Fotó: Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés

Gereben Lívia a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szezonzáró ünnepségére rövid időre visszatért Kecskemétre. Az Akadémia erről készített vele egy riportot. 

Gereben Lívia a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról Szekszárdra került, ahol több éven keresztül a város NB I/A osztályú csapatát erősítette, sőt a válogatottban is bemutatkozott. Súlyos betegségéből óriási akaraterővel felépült és vissza küzdötte magát az élvonalba. Pályafutását a román bajnok Sepsiszentgyörgy csapatában folytatta, ahol ismét kiemelkedően játszott. Az Akadémia szezonzáró ünnepségére visszatért egy kis időre, ahol egykori edzői örömmel fogadták.

Nagyon jól érzem magam és nagyon örülök, hogy a Sepsiszentgyörgy csapatában játszhatok. Az idei szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, mert nem sikerült sem a bajnokságot, sem a román kupát elnyernünk. Ennek ellenére, a klub története során először sikerült az EuróLigában játszanunk. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a klub életében történelmi pillanatnak a részese lehettem.

Mennyi időre tervezel a székelyföldi klubban játszani?

Még nem tudom, mert most lett vége a bajnokságnak és még nem kötötten szerződést a következő szezonra. Szeretnék maradni, de nem száz százalékosan ragaszkodok hozzá. Tehát még nem tudom, hogy a jövő szezont hol fogom kezdeni.

Milyen érzés visszajönni az Akadémiára?

Ez az épület, az Akadémia jelenlegi otthona még nem volt kész, amikor én Kecskeméten tanultam a kosárlabdázást és játszottam az utánpótlásban. Nagyon jó látni, hogy ennyi gyerek sportol. Mindig örömteli találkozni Ivkovicné Béres Tímeával, aki szorosan követi és segíti az Akadémiáról kikerült sportolók további pályafutását. Sok ismerős arcot fedeztem fel, edzőkkel találkoztam és beszélgettem. Nagyon jó érzés visszatérni.

Fotó: Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés