Hirdetés
Archivum

Gereben Líviát is méltatta a FIBA szakírója:

:

Hirdetés

Újabb feltörekvõ fiatal tehetségünk került kiemelésre a FIBA felületein. Azok után, hogy Dombai Réka bekerült a „2029-es Európa-bajnokság virtuális All-Star csapatába”, Paul Nielsen szakíró most Gereben Líviát méltatta.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Paul Nielsen összegyûjtötte azoknak a fiatal európai tehetségeknek a névsorát, akik a 2019-es WNBA Drafton véleménye szerint eredményesen szerepelhetnének és késõbb akár az egész ligára hatással lehetnének.

Gereben Lívia kapcsán Paul Nielsen hangsúlyozta, hogy az eredményes korosztályos szereplés után elsõ felnõtt Európa-bajnokságán vehet részt a nyáron. Rendelkezik tapasztalattal a nemzetközi klubsorozatokban. Kiemelte, hogy a palánk közelében jól helyezkedik és azt is, hogy milyen veszélyes a gyûrûre a „limitált méretei” ellenére. Eközben a feltörekvõ magyar nõi kosárlabdázás egyik vezéralakjának várja a KSC Szekszárd fiatalját.

Az összeállításban szerepel a sikertelen gyõri kitérõvel is rendelkezõ Melisa Brcaninovic, illetve Klara Lundquist, Maite Cazorla, Zala Friskovec, Kitija Laksa, Yueri Li, Ezi Magbegor, Alanna Smith és Xu Han. Aztán természetesen majd április elején meglátjuk, hogy közülük valóban kik próbálkoznak meg a tengerentúli lehetõségekkel. Egy azonban biztos, hogy ez az összeállítás egy kiváló áttekintés a versenyképes fiatal felnõttekrõl.

Hirdetés
Hirdetés