Hirdetés
Magyarország

Gereben Líviával készített interjút az M4 Sport kosárlabda magazinja:

:

Hirdetés

Az M4 Sport kosárlabda magazinja Gereben Líviával készített interjút. Még hosszú út vezet a felépülésig a súlyos betegségből, de az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa bizakodva nyilatkozott.

Szerencsére nagyon jól vagyok. Ma voltam kontrollvizsgálaton Budapesten és minden rendben volt. Bár az út még nagyon hosszú a felépülésben és nagyon türelmesnek kell lennem, de szerencsére sok energiám van és minden nap nagyon boldogan kelek fel. Minden rendben van. Napról napra egyre erősebb vagyok és már a szobabiciklit is gyűrűm minden nap. Sőt már volt egy nap, amikor egy kisebb dombocskára is fel tudtam futni. Készülök, mert Zseljónak köztudottan nagyon kemény edzései vannak és már elkezdtem rá a felkészülést.

fogalmazott a műsorban Gereben Lívia, akit a betegség lelki oldaláról is kérdeztek:

“Nem is nagyon tudja felfogni ezt az ember. Én azt a taktikát választottam, hogy nem is nagyon akarok belegondolni abba, hogy min megyek keresztül. Az benne a legrosszabb, hogy ez nem egy nátha, megfázás vagy bármi olyan betegség, hogy tudja mire számítson az ember. Az a legrosszabb, hogy az orvosok sem tudják ebben a betegségben, hogy mire számítsanak. Egyik napról a másikra derülnek ki információk és így nagyon nehéz. Konkrétan bármelyik nap bejöhetnek és közölhetnek egy rossz hírt. Ugyanez igaz a jó hírekkel kapcsolatban is, bár sajnos az utóbbi időszakban több volt a rossz hír. Most ebben a felépülési időszakban nagyon szépen haladok, a jó hírekből jutott nekem is.” – mondta a fiatal játékos, aki hangsúlyozta, hogy véradók vagy éppen a támogató szavak, üzenetek komoly erőt adtak számára.

“Akik elmentek vért adni, azokra nagyon nagy szükségem volt. Az egész kosárlabda társadalom megmozdult. Olyan üzeneteket kaptam, amitől rengeteg erőm lett és egy pillanatig nem gondoltam, hogy ez a küzdelem nem sikerülhet. Itt külön ki kell emelnem a KSC Szekszárdot és a csapattársaimat, illetve az ott dolgozókat, mert tőlük is nagy támogatást kaptam. Illetve a kecskeméti Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémiát, Béres Timiéket. Sok embertől, sok helyről kaptam támogatást, olyanoktól is, akiket szinte nem is ismerek. Ez olyan szívmelengető érzés, aminél több erőt semmi nem tud nyújtani.”

Gereben Lívia elmondta, hogy rendszeresen követi az Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzéseit. “Minden nap kosárlabda ünnep, amikor a csapattársaim játszanak. Annyira felpörgetett a Zalaegerszeg elleni siker is, hogy már térdemelést, sarokemelést csináltam a nappaliban. A szüleimnek kellett leállítaniuk engem, hogy azért még óvatosan.”

Az ünnepekkel kapcsolatban Gereben Lívia elárulta, hogy otthon családi körben tölti.

“Én nem tudom sem a rokonaimat meglátogatni, sem a barátaimmal találkozni. Még tart a karantén időszak. Itthon leszek anyáékkal. A karácsonyi ételekből sokfélét még nem ehetek, mert szigorú szabályokat kell betartanom. A legnagyobb ajándék, hogy itthon lehetek a családom körében és nem a kórházban. A következő ajándék pedig az lesz, amikor végre visszatérhetek a pályára.” – zárta a beszélgetést fiatal tehetség, akinek szerkesztőségünk is nagyon sok erőt és kitartást kíván a továbbiakban is.

Hirdetés