Hirdetés
Archivum

Gibraltár történelmet írt az U18-as C-divízióban:

:

Hirdetés

A hétvégén az U17-es Világbajnokság mellett a nõi szakágban egy kisebb FIBA is torna is lezárult itt Európában. Az U18-as C-divíziós Európa-bajnokságot Gibraltár nyerte.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Idén július 24. és 29. között Andorra adott otthont az U18-as C-divíziónak. A négycsapatos tornán a házigazda mellett Málta, Gibraltár és Moldova alkotta a mezõnyt. A résztvevõk összesen öt mérkõzést vívtak. Elõbb körmérkõzéses rendszerben mindenki játszott mindenkivel, majd az itt kialakult sorrend alapján az elsõ a negyedikkel, a második a harmadikkal vívott elõdöntõt. A záró napon pedig jött a finálé és a bronzmeccs.

Gibraltár gyõzelme meglepetés, különösen úgy, hogy a csoportkörben Máltától és Moldovától is kikaptak. Az elõdöntõben azonban visszavágtak Moldovának, majd a fináléban Máltát múlták felül 56-49-re. Ezzel Gibraltár elõször szerzett aranyérmet egy FIBA tornán. A 3. helyen Andorra zárt.

A torna MVP-je a máltai irányító Kristy Galea lett, aki 16.4 pontot, 9 lepattanót, 3.2 gólpasszt és 3 szerzett labdát átlagolt. Mellette az All-Star ötöst Mireya Benitez Lopez (Gibraltár), Marta Perez Castro (Gibraltár), Julia Marquez Tomas (Andorra) és Maria Timbalari (Moldova) alkotja.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés