Hirdetés
Archivum

Giorgia Sottana a Carolo Basket csapatához igazolt:

:

Hirdetés

Az olaszok klasszisa Giorgia Sottana másfél éves törökországi idõszak után Franciaországba a nagy változások elõtt álló Carolo Basket csapatához igazolt.

Fotó: flammesbasketcarolo.net

Fotó: flammesbasketcarolo.net

Sok tekintetben új idõszámítás kezdõdik a Carolo Basket csapatánál, mely szombaton alulmaradt a Francia Kupa döntõjében. A klub közleményben számolt be arról, hogy szerzõdtette Giorgia Sottanát, de közben az elmúlt évad alapcsapatából hét játékos is távozik.

Mint ismert, Giorgia Sottana az Euroliga szezon végén távozott a Fenerbahce-tól. Az olasz klasszis tavaly még meghatározó játékos volt a török sztárcsapatnál, idén viszont elsõsorban a nemzetközi porondon számoltak vele. Akkor úgy fogalmazott, hogy új és egészen másfajta kihívásokra vágyik. Ezt ismét a francia élvonalban találta meg. A liga nem ismeretlen számára, hiszen 2017-ben a Lattes Montpellier-t erõsítette, ahol a szezon közbeni távozásáig 13,1 pont, 3,8 gólpassz átlagot teljesített.

A megújuló Carolo Basket-nál elsõszámú vezérként számolnak vele. A klub jól ismert kerete jelentõsen átalakul, hiszen Sottana érkezése mellett hét távozót jelentettek be kedden. Õk Haley Peters, Kaleena Mosqueda-Lewis, Ana Filip, Marie-Eve Paget, Djéné Diawara, Géraldine Robert és Zofia Hruscakova. Az idei alapcsapatukból mindössze Sara Chevaugeon és Amel Bouderra marad a következõ szezonra.

Hirdetés