Hirdetés
Európa

Girona – Gdynia mérkőzéssel zárul az Euroliga 11. fordulója:

:

Hirdetés

Csütörtökön 20 óra 15 perctől a Spar Citylift Girona és az Arka Gdynia összecsapásával zárul az Euroliga 11. fordulója.

“Hosszú az út és senki nem mondta, hogy könnyű lesz.”  – ezt írta Twitter oldalán Cayetano Perez, a Girona elnöke, miután a csapat vasárnap alulmaradt az Ensino Lugo otthonában. Sorozatban ez volt a negyedik vereségük, közte a soproni Euroliga meccsel. Az eredmény azt jelentette, hogy jelen pillanatban a legrangosabb európai kupasorozatban sereghajtók a csoportban és az ugyanúgy három győzelemmel rendelkező Gdyniával az Európa Kupa folytatás esélyéért mérkőznek. A lengyelek november elején drámai meccsen 71-69-es sikert arattak spanyol riválisuk felett.

Visszatérve a gironai sportvezető mondatára. Nagyjából a csapatuk megítélése az egész kontinensen egybecseng ezzel. Komoly kihívásokkal teli útra léptek, amikor elhatározták, hogy európai nagycsapatot igyekeznek építeni. Extraklasszisok érkeztek Sonja Petrovic vagy Marta Xargay személyében. Értékes részfeladatok megoldására a héten hozták el Abby Bishop-ot, de egyelőre nem látszódik, hogy mi rángatná ki őket a gödörből. Nem áll össze a játékuk és ezt a vasárnapi bajnoki mérkőzésük is mutatja. Mindössze 37%-os mezőnymutatóval zártak, miközben védekezésbeli kihagyásaikat kihasználva közel 50%-al dobott az Ensino Lugo. Adaora Elonu-t leszámítva nincs kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó húzóemberük, ami ennyi klasszist felvonultató keretben komoly kritika.

Az Arka Gdynia kegyetlen menetelésben van: 11 napon alatt az 5. tétmeccsüket vívják. Kétszer mérkőztek legnagyobb hazai riválisukkal a CCC Polkowicével. Ebből az egyik a Lengyel Kupa döntője volt, ahol el is hódították a trófeát hosszabbítás után. Múlt héten a Fenerbahce-t nem tudták megszorongatni és akkor egyértelműen a mentális fáradtság jeleit mutatták. Erre azonban a kupán rácáfoltak. Ettől függetlenül nagy kérdés, hogy mennyire sikerült regenerálódniuk a kupahétvége óta. Lényegesen összeszokottabbak, csapatként jobban működnek, mint a Girona. Rebecca Allen, Maryia Papova vagy Barbora Balintova remek játékot mutatnak egész szezonban. Nagy esély a lengyeleknek egy idegenbeli bravúrra ez az este.

ÉLŐKÉPES KÖZVETÍTÉS

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés