Hirdetés
Európa

Girona – Lyon mérkőzés csütörtökön az Euroligában:

:

Hirdetés

Csütörtökön 19 óra 15 perctől a Spar Citylift Girona és a LDLC Asvel Feminin összecsapásával zárul az Euroliga 9. fordulója.

A Sopron Basket csoportjában a spanyol és a francia bajnok rangadója nem csak a presztízsérték miatt érdekes. A Girona és a Lyon is ugyanúgy három győzelemmel rendelkezik, mint a magyar bajnok. Aki nyer, az lépéselőnybe kerül ebben a versenyfutásban.

Mindkét csapat kerete változott. A Girona elveszítette térdsérülés miatt erre a szezonra Helena Omát, ugyanakkor nem ezen sajnálatos eset miatt, hanem Marta Xargay érkezése kapcsán kerültek a címlapokra. A válogatott klasszisa Kurszkból tért haza és óriási erősítés lehet a rutinjával. Ráadásul nagy barátnője Sonja Petrovic-nak, így a morálnak sem tesz rosszat az egyébként is kiváló csapatember hírében álló játékos érkezése.

A Lyon-hoz a két ünnep között tért vissza Alysha Clark, akinek elsősorban a tapasztalata jelenthet sokat. Bővültek a rotációs lehetőségek, aminek hiányára – a sérülésektől tizedelt időszakban – többször panaszkodott a szakmai stáb. Mondani sem kell, hogy ilyen előzmények után mindkét csapat szeretné sikerrel indítani az évet. A vesztes, ha nem is mondhat le a rájátszásról, de komoly lépéshátrányban várja majd a folytatást. Ez pedig a spanyoloknál és a franciáknál is óriási csalódás lenne. A két csapat legutóbbi összecsapását 89-67-re nyerte a Lyon, de most bármelyik irányba ekkora különbség, meglepetés lenne.

ÉLŐ VIDEÓ

ÉLŐ STATISZTIKA

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés