Hirdetés
Magyarország

Gironában szerepel a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Kedden este 21 órától a Spar Girona vendége lesz az Euroliga 4. fordulójában a Sopron Basket. A válogatott szünet előtti utolsó találkozó felvezetéseként Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

November 15., kedd
21:00 Spar Girona – Sopron Basket
Girona, Pavello Fontajau
Paulina Gajdosz (Lengyelország), Alexandra Stan (Románia), Amel Dahra (Franciaország) –  Chantal Julien (Franciaország)

Szombaton a Sopron Basket bajnoki rangadón 70-68-ra alulmaradt Szekszárdon. A soproniak több alkalommal elléptek 8-9 ponttal, de nem tudták lezárni az összecsapást. 67-59 után 11-1-es szekszárdi sorozattal ért véget a találkozó.

„Amikor lett volna lehetőségünk eldönteni a mérkőzést, akkor nem mentek be a dobásaink, nem hoztunk jó döntéseket a végjátékban és nem tudtunk elég higgadtak lenni. Így egy ilyen rangadót nehéz megnyerni.” – fogalmazott lapunknak Laczka Miklós. „Fegyelmezettebbnek kell lenni ilyen jó ellenfelek ellen idegenben. Minden ilyen mérkőzésből le kell vonni a tanulságot. Most az a tanulság, hogy muszáj fegyelmezettebbnek lenni.”

A Sopron Basket kedden Gironában lép pályára. A spanyol gárda a szezon elején megnyerte hazája Szuperkupáját. Utána sikerrel vívta meg az Euroliga selejtezőjét, ahol a francia Villeneuve-d’Ascq alakulatát búcsúztatták. Októberben végig szépen meneteltek, de november elején jött egy kisebb hullámvölgy. Előbb egy ponttal kikaptak Zaragozában. Múlt héten 77-67-re alulmaradtak a Mechelen otthonában, szombaton pedig mindössze hosszabbítás után verték a Gran Canariát.

„Látszik, hogy hullámzó a teljesítményük és nyugodtan kijelenthetjük, hogy az elmúlt egy hét nem úgy sikerült nekik, ahogy szerették volna. Éppen ezért nagyon veszélyes ellenfél lesznek. Egyébként is erős csapatuk van és most érezhető egy olyan, hogy muszáj jobban teljesíteniük. Biztos vagyok benne, hogy ezen lesznek kedden. Nekünk arra kell készülnünk, hogy jobb arcukat fogják mutatni, mint az előző három alkalommal.” – mondta Laczka Miklós, aki az alábbiak szerint mutatta be a riválist: „Mély keretük van tíz nagyon komoly játékossal. Főleg a kettes-hármas poszton szerepelnek többen, akik az egyéni képességeikkel el tudnak dönteni ilyen meccseket. Gondolok itt Rebekah Gardner, Shay Murphy vagy Crystal Bradford nevére. A palánk alatt is megvan a négy komoly játékos, illetve két jó irányítóval dolgoznak. Komplett keret. Egyszerű támadójáték jellemzi őket, amiben sok az opció és a játékosaik egyéni képességei dominálnak benne. Ezt, amikor jól működik, nehéz megállítani. Az egy-egy védés, a koncentráció és az, hogy csapatként fegyelmezett kosárlabdával kell lehozni a meccset, a legfontosabb. Egy pillanatig sem lankadhat a figyelem, a koncentráció.”

Hirdetés