Hirdetés
Magyarország

Giustino Altobelli a Sportdarázs-SMAFC felkészüléséről:

:

Hirdetés

Vasárnap elrajtolnak az ANB Piros csoportjának küzdelmei. A Sportdarázs-SMAFC felkészüléséről a Soproni Darazsak Sportakadémia Facebook oldalán Giustino Altobelli vezetőedző nyilatkozott.

Az elismert olasz szakember idén nyáron érkezett Sopronba.

Úgy gondolom jó munkát végeztünk edzőkollégáinkkal. Az első hónap leginkább a fizikális felkészítéssel telt el, amely a csapatépítés szempontjából elengedhetetlen. Néhány új elemet is beépítettünk a felkészülésbe, amelyet fokozatosan tettünk, hiszen a csapatban különböző korosztályú játékosok szerepelnek 15 éves kortól kezdődően. Lépésről lépésre haladunk előre. Szem előtt tartva célként játékosaink fejlődését.

– engedett betekintést az elvégzett edzésmunkába Giustino Altobelli.

Giustino Altobelli munkáját Czukor Bence segíti másodedzőként. “A másodedző rendkívül fontos egy csapatban és a klub életében. Én magam 22 éven át voltam másodedző. Kollégám Bence nagyszerű ember és fiatal kora ellenére képzett edző, aki folyamatosan fejlődik és képezni akarja magát. Sokat jelent a jelenléte a kommunikációban is. Ha valaki nem biztos abban, amit angolul vázolok.” – mondta a rutinos szakvezető, aki a célokra is kitért.

Természetesen, mint minden csapat, mi is a győzelemért fogunk pályára lépni. Nem szabad elfelejtenünk, hogy fiatal csapatunk irányában türelmesnek kell lennünk. Ha esetleg mérkőzést is vesztünk, a lényeg, hogy a játékosok fejlődjenek és jól játszanak. Persze a győzelem nagyban segíti a játékosok fejlődését és előrelépését is.

– összegzett.

Hirdetés