Hirdetés
Magyarország

Göcsej Kupa után celjei vendégjáték előtt a ZTE:

:

Hirdetés

Szombaton a ZTE NKK a ZKK Cinkarna Celje vendége lesz felkészülési mérkőzésen.

Fotó: ZTE NKK – Jóna István

A ZTE NKK múlt héten hazai környezetben elhódította a Göcsej Kupát. A tornagyőzelem tényén túl azonban még fontosabb is volt, hogy a ZTE minden Európa Kupás riválisával versenyképesnek bizonyult. A klub honlapján Molnár József vezetőedző is ezt emelte ki.

“A játékosok mind egyénileg, mind csapatként mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb formában játszottak. A támadójátékunk egyre gördülékenyebb lett, mert jól hajtottuk végre a megbeszélt taktikai elemeket, és jó döntéseket hoztunk. A jó dobáskiválasztás pedig segített abban, hogy a védekezésünk is egyre hatékonyabb lett. Továbbra is dolgozunk az átmeneti védekezés egyes elemein, a Pick and roll védekezésünkön, illetve azon, hogy a labdát még jobban nyomás alatt tartsuk. Jó látni, hogy a kispad is együtt él a játékkal, a mérkőzés elejétől a végéig. Jó csapatszellem van kialakulóban, és ez mindig segít átlendülni a holtpontokon. És hát ne felejtsük el: megnyertük a jubileumi, 50. Göcsej Kupát!” – fogalmazott a szakember.

A Celje ellen egy héttel a bajnoki rajt előtt további értékes visszajelzéseket kaphat a zalaegerszegi stáb. A szlovén bajnok szerdán Pécsett vendégszerepelt és ekkor a PEAC 83-66-os győzelmet aratott. A celjei klub nagy változások után várja az szezont. Az összes légiós elhagyta a csapatot, de a hazai magból is van távozó. Zala Friskovec éppen hazánkba érkezett. Két amerikai játékos, az irányító Taeler Deer, illetve a bedobó Andreona Keys, egy svéd center Paulina Hersler, egy portugál magas játékos Maria Kostourkova és a szerb Snežana Bogičević teszi teljessé a keretüket. Ezzel a sok változással a Celje elveszítette azt az erősségét, mely az összeszokottságból adódott. Ettől függetlenül idén is komoly keret formálódott, mely a várakozásaik szerint a légiósok játékerejét tekintve a tavalyinál jobban helyt tud majd állni az Európa Kupában.

Hirdetés