Hirdetés
Archivum

Gond nélkül hozta a kötelezõt a PINKK:

:

Hirdetés

A PINKK Pécsi 424 89-48-ra verte az ELTE BEAC Újbuda együttesét a 7. forduló második szombati mérkõzésén.

A két csapatnak a Gabányi csarnok elhúzódó felújítása miatt kellett felcserélnie a pályaválasztói jogot, így Komlón csaptak össze a felek. A PINKK lemásolta a városi rangadón mutatott teljesítményét, ismét 19-0-val kezdtek Sandro Orlando tanítványai. Ezúttal azonban a Drammeh, Tunstull, Handy trió mellett Ruják Nóra és Nagy Dorottya is kivette a részét a nagy futásból. A BEAC elsõ pontját Süle Krisztina szerezte. Az elsõ negyed végén 23-8-as állást jegyezhettünk fel.

A második szakasz elején Sarok triplából volt eredményes, majd a publikum még Vucetic szép pontjának tapsolhatott. Ettõl függetlenül kicsit megakadt a hazai gépezet, így Sandro Orlando 31-13-nál idõt is kért. Lett eredménye a rövid eligazításnak, hiszen 48-20-ra ellépett a félidõre a PINKK. A harmadik negyedben tovább nõtt a különbség, kilenc percen át mindössze egy Gocsmann dupla gyarapította a BEAC pontjainak a számát. A PINKK egészen 67-22-ig tudott elszakadni. A harmadik negyed végén 68-28 állt az eredményjelzõn.

A negyedik etapban a PINKK már felforgatott összeállításban játszott. Lehetõséget kapott Seri Éva, majd a meccs végjátékában Mojzes Gina is, aki a trutnovi torna óta nem léphetett pályára sérülés miatt. Eközben pedig hazai oldalon Domokos Kinga is a legtöbb percét kapta ebben a szezonban. Ezt a negyedet 28-21-re megnyerte a BEAC, de az érdemi kérdések jóval korábban eldõltek. Balogh Judit együttese a szekszárdi szereplés után ezúttal nem tudott szoros mérkõzésszituációt kialakítani. A PINKK pedig november 14-én este olyan 20 óra 51 perc magasságában elõször megélte az idei szezonban, hogy a 12 fõs keretének minden tagja pályára léphetett tétmérkõzésen. Nem véletlen jegyezte meg egy szurkoló találóan a lefújás után, hogy innen kellett volna indulni október elején és akkor vélhetõen az egész õsz másként alakul.

Eredmény

PINKK-Pécsi 424 – ELTE-BEAC Újbuda 89-48 (23-8, 25-12, 20-6, 21-22)

Hirdetés