Hirdetés
Archivum

Görögország ellen 11. helyért:

:

Hirdetés

Pénteken lezárul az U16-os A-divíziós Európa-bajnokság. A magyar válogatott 16 órától Görögországgal mérkõzik a 11. helyért.

A csütörtöki mérkõzéseket tekintve a magyar válogatott 64-49-re kapott ki Finnországtól, míg a görögök 54-44-re a németektõl. Ha a finnekre korábban azt írtuk, hogy a torna egyik meglepetéscsapata, a görögökre nyugodtan írhatjuk, hogy a másik. A csoportkörben a törököket és a lengyeleket verték. A nyolcaddöntõben megszorongatták a letteket, utána Dánia legyõzésével az A-divíziós tagságot is bebiztosították, majd jött az elõbb már kiemelt német meccs. A 21.8 pontot és 9.2 lepattanót átlagoló Eleni Bosgana személyében van egy klasszis erõcsatáruk. Ha a statisztikát nézzük, akkor valamivel jobb a mezõnymutatójuk, de a mieink szedik a több lepattanót. Nálunk több a szerzett labda és a gólpassz, de a görögök rendelkeznek kevesebb eladott labdával.

A finnek ellen ismét a támadólepattanók okoztak fejfájást. Abból ellenfelünk 20-at gyûjtött, míg mi 10-et. Riválisunk 17 pontot szerzett második esélybõl. Nem sikerült megtörni a finnek lendületét sem támadásban, sem védekezésben. A 12 gyorsindításos pontjuk is meghatározó ilyen szempontból. A görögök ellen ismét ezen két tényezõ lehet a kulcs. Amennyiben sikerül Bosganát kivenni a játékból és festékben tudjuk a lépést tartani, akkor szép sikerrel zárhatja válogatottunk a tornát. A görög válogatott meccseire sajátosabb stílus, érzelmekkel teli, helyenként igencsak ritmustalan játék jellemzõ. Ehhez nehéz alkalmazkodni. Ráadásul minden csapat lábában már hat tétmeccs benne van az elmúlt nyolc napból. Érdemes ilyen szemmel is nézni a helyosztót.

Hirdetés