Hirdetés
Archivum

Görögország ellen az U18-as Európa-bajnokságért:

:

Hirdetés

A magyar válogatott vasárnap 21 óra 30 perctõl Görögország ellen lép pályára Szolnokon az U18-as 3×3-as Európa-bajnokság selejtezõ-tornáján. A képlet nagyon egyszerû, a gyõztes kvalifikálja magát a Tbilisziben megrendezésre kerülõ kontinenstornára.

A Dénes Anna, Révész Luca, Szerencsés Tamara, Varga Eszter összeállítású csapatunk kiváló napot teljesített szombaton. A magyar lányok Litvániát 21-3-ra, Törökországot 14-7-re gyõzték le. A számszerû eredmények is jól mutatják, hogy támadásban és védekezésben is egyaránt extrát nyújtottak Földi tanítványai. Ráadásul a meccsek különbözõ szakaszaiban mindig más tudott elõlépni vezérré. Beigazolódtak a szövetségi kapitány azon szavai, hogy az elmúlt hónap rengeteg munkájának a csapatteljesítményben, összjátékokban a Világbajnoksághoz képest elõrelépést kell hoznia.

A két gyõzelem azt jelenti, hogy a vasárnapi sorsdöntõ keresztjáték alkalmával a másik trió másodikja lesz a rivális. Ez a csapat pedig Görögország. Egy olyan ellenfélre készülhetünk, akik a szerkezetüket tekintve két mozgékonyabb külsõ játékost és két stabilabb, magasabb belsõ embert hoztak. Érdekesség, hogy a görögöknél egyik kerettagnak sincsen nemzetközi FIBA tornáról tapasztalata. Mind a négyüknek ez az elsõ ilyen szintû megmérettetése. A szombati eredményeiket tekintve Svájcot 10-9-re verték, míg Lettországtól 19-9-es vereséget szenvedtek.

A mutatott játék alapján esélyes válogatottunk. Ugyanakkor óriási kérdés lesz, hogy a tétet miként kezelik a csapatok. Ráadásul a 3×3-as tornák egyenes kieséses szakaszának az a szépsége, hogy egy meccs és 10 perc dönt el mindent. Teljesen mindegy, hogy mi történt szombaton. Ha az ellenfél extra napot fog ki vagy éppen mentálisan, fizikálisan történik egy kis visszaesés, akkor könnyen meglepetés születhet. Nem lesz egyszerû vasárnap, de a szombati meccsek bizakodásra adnak okot és hazai közönség elõtt nagy lehetõség kapujában állnak a lányok. Mi nagyon fogunk szurkolni!
 

Hirdetés