Hirdetés
Magyarország

Görögországban szerepel a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Csütörtöktől szombatig edzőmérkőzéseket vív Athénban a magyar válogatott Görögország nemzeti csapatával.

Május 10-én kezdte az összetartását Székesfehérváron a magyar együttes, mely a jövőt szem előtt tartva a 2023-as Európa-bajnokság selejtező-sorozatára készül. “Nagyon fiatal csapattal találkoztunk és értékes munkát végeztünk.” – mondta lapunknak Székely Norbert, szövetségi kapitány, aki a játékosok hozzáállását méltatta.

Remélem, hogy ez a társaság beváltja a hozzáfőzött reményeket. Rövid és hosszútávon egyaránt. Ez a csapat együtt volt, tette mindezt úgy, hogy a legidősebb játékosok, akik edzettek, 1997-es születésűek és jó látni, hogy ennyire egységesek tudnak lenni. Kifejezetten megtalálták a hangot a pályán és a pályán kívül is. Befogadó a társaság. Egy edzőnek nyilván fontos az, hogy milyen szinten edzősködik, de az is, hogy egy társaság elfogadja a gondolatait és ezeket képes legyen a lehető legmagasabb szinten a pályára tenni, az mindig a legnagyobb élmény. Tehát maga a tanítás és ebben most nagyon jó volt a csapat.

– összegzett a szakvezető.

Athénban három összecsapás vár a mieinkre az Eb-résztvevő görögök ellen. “Megnézzük, hogy a mérkőzésen ki hogy reagál azokra a szituációkra, amiket megpróbáltunk két hét alatt begyakorolni. Leginkább ez a feladata ennek a három mérkőzésnek. Az egyéni fejlődésnek nyilván fontos a szerepe, de elsősorban azt figyeljük: hogyan tud a lehető legoptimálisabban összeállni a jövő válogatottja.” – tette hozzá Székely Norbert.

A következő nagy erőpróba már nincs olyan messze, hiszen novemberben indul a 2023-as Európa-bajnokság selejtező-sorozata. “Ennek a nyárnak az is egy fontos feladata, hogy azok a játékosok, akik itt vannak, megmutathassák magukat és azt követően képesek legyenek arra, hogy akár egy téthelyzetben – novemberben, jövő év februárjában – tevőlegesen résztvevői legyenek a válogatottnak.” – összegzett a szövetségi kapitány.

Hirdetés