Hirdetés
Archivum

Görögországgal mérkõzik a 3×3-as Európa-bajnokságért a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap délután az ötcsapatos A-csoportban is lezárultak a küzdelmek az Andorrában zajló 3×3-as Eb-selejtezõn. A magyar válogatott 17 óra 50 perctõl Görögországgal vív sorsdöntõ csatát az Eb-részvételért.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Vasárnap délután az A-csoportban majdnem borult a papírforma, miután Azerbajdzsán fordulatos mérkõzésen verte az akkor már biztos csoportgyõztes világbajnok Olaszországot. Ezt követõen pedig Andorra sokáig vezetett Görögország ellen. Végül a hazaiak elfáradtak és a görögök érvényesítették fölényüket, amivel megszerezték a harmadik helyet. Ez a harmadik hely azt jelenti, hogy válogatottunknak majd a görög együttessel kell megküzdenie a bukaresti Európa-bajnokságon való részvétel jogáért.

A csoportok végeredménye:

A görögök egy hullámzó tornát teljesítettek. Az olaszoktól és a spanyoloktól nagyon kikaptak, mintha nem is hittek volna ellenük a sikerben. Az azerieket viszont nagy csatában verték és Andorra ellen is érvényesítették a fölényüket. A keretüket tekintve egy rutinos, viszonylag alacsonyabb szerkezetû négyest hoztak.

Aktuális ellenfelünk csapatának minden tagja a görög élvonalban szerepel, jellemzõen a mezõny elsõ felét adó gárdákban. Érdemes kiemelni a 33 éves Nafsika Stavridou-t, aki gyakorlatilag a görög 3×3-as szakág kulcsjátékosának tekinthetõ. Amióta nemzetközi szinten versenyeznek, tagja a keretnek kapitányként. Már a legnagyobb sikerük alkalmával, amikor a 2015-ös Európa Játékokon bravúrral a nyolc közé jutottak, a legjobbnak számított.

A magyar válogatottra nem vár könnyû találkozó. Ezeknek a sorsdöntõ, élet-halál csatáknak speciális lélektana van. Itt rengeteget számítanak a versenyzõi adottságok. Ezeket a helyzeteket eddig kiválóan reagálta le a csapatunk, bízzunk benne, hogy ezúttal is így lesz. Az egyéni képességeket, a meccsrutint tekintve egyértelmûen a mieink felé billen a mérleg nyelve. Ugyanakkor egyre inkább kiegyenlítõdik a 3×3-as mezõny és a Világbajnokság után az Eb-selejtezõ is megmutatta, hogy egy meccsen bármi történhet.

A találkozó élõképes közvetítése 17 óra 50 perctõl az alábbiakban követhetõ:

Hirdetés