Hirdetés
Archivum

Gran Canariára igazolt Licskai Zsófia:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy a spanyol második vonalban a Spar Gran Canaria együttesénél folytatja pályafutását Licskai Zsófia. A klubnál az edzõje a hazánkban, az Aluinvent DVTK-nál hosszabb idõt eltöltõ Maikel Lopez lesz.

Fotó: cbislascanarias.com

Fotó: cbislascanarias.com

A Spar Gran Canaria közleménye bemutatja Licskai Zsófia eddigi pályafutását. Kiemelve, hogy a magyar felnõtt válogatott tagja. Emellett azt hangsúlyozzák a helyi szurkolók számára, hogy fiatal kora ellenére a 189 cm magas játékos 2011 és 2014 között szerepelt az Euroligában, majd három évadban az Európa Kupában is pályára lépett, így komoly nemzetközi tapasztalata van.

A spanyol klub tájékoztatója arról is ír, hogy Maikel Lopez vezetõedzõ még Magyarországról ismeri Licskai Zsófia játékát. Többször is vezette csapatát ellene. Ez a tapasztalat is a szerzõdtetése mellett szólt.

Licskai Zsófia az elmúlt két szezont a PEAC-Pécsnél töltötte. A legutóbbi évadban a bajnoki alapszakaszban 26 perc alatt 7.2 pont, 4.3 lepattanó, a rájátszás hat mérkõzésén pedig 24.5 perc alatt 7 pont, 3.7 lepattanó volt az átlaga. Az Európa Kupában a hat csoportmeccsen Licskai 26 perc alatt 6.5 pontot, 3.2 lepattanót jegyzett átlagban.

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk tavasszal, az elmúlt szezonban a Gran Canaria végig versenyben volt a feljutásért. Végül a valenciai nyolcas döntõben a sorsdöntõ találkozón alulmaradt Maikel Lopez gárdája. Rendkívül balszerencsés helyzet volt, hiszen a legjobb amerikai légiósuk Erica Covile a második negyedben súlyos térdsérülést szenvedett. Az idei évadra már egyértelmûen a feljutás a cél.

A Spar Gran Canaria a spanyol második vonal B-csoportjában szerepel és az elõzetes menetrend szerint október 6-án a Club Baloncesto Olímpico 64 gárdája ellen mutatkoznak be az új szezonban.

Hirdetés