Hirdetés
3x3

Graz rendezi a 3×3-as olimpiai selejtezőt:

:

Hirdetés

Kedden sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 2021. májusában Graz ad otthont a 3×3-as szakág 20 csapatos első selejtező-tornájának.

A rendezvény helyszínén megtartott sajtóeseményen Werner Kogler Ausztria alkancellárja és sportminisztere, Christopher Drexler,regionális sporttanácsadó és Siegfried Nagl polgármester ismertették a terveket.

A selejtezőt 2021. május 26. és 30 . között rendezik Graz belvárosában egy 2000 férőhelyes rendezvényhelyszínen.

Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen eseményt elhozhattunk Ausztriába. Nem csak azért, mert egy kiemelkedő rendezvény lesz Graz életében, hanem azért is mert, válogatottjaink hazai környezetben versenyezhetnek. Ha sikerül kvótát szerezni, akkor csapatsportban a 2000-es olimpia női kézilabda tornája óta először lesz osztrák válogatott az olimpia tornán.

– nyilatkozta Gerald Martens, az osztrák szövetség elnöke a sajtóeseményt követően.

Az eredeti 2020-as olimpiai menetrend szerint az ötkarikás játékok első selejtezőjét 20 csapat részvételével  március 18. és 22. rendezték volna az indiai Bengaluru-ban. A versenyrendszer eredeti kiírása alapján az első selejtezőről három csapat szerzett volna kvótát. Az indiai eseményt előbb az országban zajló tűntetések árnyékolták be, majd a világjárvány miatt törölték is.

A 3×3-as szakág második selejtezőjének házigazdája 2021. júniusában Magyarország lesz.

Fotó: Basketball Austria

Hirdetés