Hirdetés
Archivum

Gruda 25, Quigley 15 pontja: idegenben nyert csúcsrangadót a Schio



:

:

Hirdetés

Vasárnap este került sor az olasz élvonal jelenlegi legnagyobb rangadójára, melyen a Famila Schio 81-74-es gyõzelmet aratott a Reyer Venezia otthonában.

Fotó: Reyer Venezia/reyer.it

Fotó: Reyer Venezia/reyer.it

A két olasz élcsapat rangadója úgy érkezett el, hogy a Schio nagy meccset nyert a Bourges otthonában az Euroligában. A velenceiek viszont 19 pontos elõnyt nem tudtak megõrizni a Lattes Montpellier csarnokában az EK rájátszás párharc visszavágóján. A Reyer-nél a heti új igazolások közül a megszûnõ Nápolytól érkezõ Laura Macchi már bekerült a nevezett keretbe. LaToya Sanders természetesen még nem. A Schio kezdett jobban, 19-9-re elléptek. A 21-15-rõl induló második negyedben azonban felzárkózott és fordított is a Reyer. Nagy csatát követõen a félidõben 41-39-re ment a Schio.

A harmadik negyedben fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Végül a velenceiek 53-52-es elõnye után 8-3-as sorozattal zárta ezt a játékrészt a Schio. Azóta már tudjuk, hogy a remek iramú és rendkívül szórakoztató mérkõzésen ez a döntõ futás kezdetét jelentette. A negyedik negyed elején ugyanis két és fél perc alatt még 7 pontot hozzátett az elõnyéhez Pierre Vincent gárdája, amivel 67-56-ra lépett el. A Reyer Venezia mindent megtett a felzárkózásért, de a 25 pontos Sandrine Gruda és a 15 egység jutó Allie Quigley vezetésével magabiztosan tartotta kézben az irányítást a Schio.

Eredmény
Reyer Venezia – Famila Schio 74-81 (15-21, 24-20, 17-19, 18-21)

Statisztika

Hirdetés