Hirdetés
Archivum

Gruda nélkül sem elveszettek a franciák:

:

Hirdetés

Nincsen jó hetük a francia szurkolóknak, miután kiderült, hogy térdproblémák miatt nem játszhat a világbajnokságon a 2009-es esztendõ legjobb európai játékosának választott Sandrine Gruda. A kiváló centert a mindössze 20 esztendõs Marielle Amant helyettesíti.
 

A Francia Kosárlabda Szövetség honlapján megjelent közlemény szerint a nagy terheléstõl (Jekatyarinburg és WNBA) Gruda mindkét térdében begyulladtak az inak, így kénytelen kihagyni a világbajnokságot. A klasszis center helyettese az 1989-es születésû, 190cm magas Marielle Amant lesz, aki a 2009-es U20-as EB-n 12,4 pontot és 7,4 lepattanót átlagolt.
 

A gallok Gruda kiválása óta lejátszották elsõ felkészülési meccsüket, melyen Japánt verték 62-56-ra. A találkozó a második negyedben dõlt el, amikor Pierre Vincent csapata egy 14-3-as futással magához ragadta a kezdeményezést. A mérkõzésen tanulságos volt, hogy az elsõ számú centerré elõlépett Emeline Ndongue 16 pontot termelt, így akár a VB-n is képes lehet részben pótolni a Jekatyerinburg játékosát.

Hirdetés