Hirdetés
Archivum

Gruda után Emilie Gomis is kidõlt a francia válogatottból:

:

Hirdetés

Nincs könnyû helyzetben Pierre Vincent, francia szövetségi kapitány. A VB elõtt két helyen is változott az Európa-bajnok kerete. A múlt héten Sandrine Gruda dõlt ki, vasárnap pedig Emilie Gomis térde adta meg magát, a kiváló játékost a kisebb nemzetközi tapasztalattal rendelkezõ Johanne Gomis helyettesíti majd.

Franciaország vasárnap óriási csatában 10 ponttal, 69-59 arányban verte Brazíliát. A galloknál Emilie Gomis (14 pont), Pauline Jannault (12 pont) remekelt, míg a WNBA sztárok nélkül kiálló braziloktól Adriana Pinto (13 pont) emelhetõ ki. A nagy fordulatot hozó találkozón a harmadik negyedben még 46-54-re vezettek a dél-amerikaiak, a franciák azonban egy 11-0 rohammal a negyedik periódus elején fordítottak, majd az utolsó percekben meggyõzõ elõnyre tettek szert.

Sokba került azonban ez a siker Pierre Vincent csapatának. A mérkõzés után Emilie Gomis térdfájdalmakra panaszkodott, majd a hétfõi orvosi vizsgálat alkalmával kiderült, hogy a kiváló játékosnak ki kell hagynia az egész világbajnokságot. Emilie Gomis helyettese az Arras 177 cm magas játékosa, Johanne Gomis lesz.

A franciák alapcsapata Gruda és Emilie Gomis kiválásával teljesen megbomlott, a tavaly EB-gyõztes keretbõl csak hatan, Celine Dumerc, Elodie Godin, Anael Lardy, Florence Lepron, Endene Miyem és Emmeline Ndongue maradtak.

Hirdetés